Çanakkale Şehitleri Irak Sınırında Da Unutulmadı

Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü, Irak sınırındaki Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de kutlandı.

Düzenlenen tören, hükümet konağı binası önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program daha sonra Emir Şaban Mahallesinde bulunan Şehit Bilal Soybilgiç Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda devam edildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı İsmail Top yaptı. Türk tarihinde adına altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferini yaşamanın onur ve heyecanını yaşadıklarını belirten Binbaşı Top "Dünya tarihinde dönüm noktasını oluşturan Çanakkale Zaferi, Türk halkının dönemin bütün zorluklara rağmen düşman karşısında elde ettiği büyük bir zaferdir. Elde edilen zafer iman ve azmin açık bir örneğidir. Türk ulusunu yenemeyen düşmanlar hiçbir zaman kirli emellerinden vazgeçmeyerek bugün de kardeşi kardeşe düşman etmek için caba göstermektedir. Maalesef bazı çevreler bu duruma çanak tutmaktadır. Fakat bu iyi bilinmelidir ki, Türkiye sürekli gelişmekte ve kendisini sürekli yenilemekte her geçen gün muasır medeniyetler seviyesine adım adım yaklaşmaktadır. Aziz vatanımız uğrunda ölen tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.
Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu Çanakkale piyesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Şehit Bilal Soybilgiç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinden oluşan koronun konserinin ardından program sona erdi.
Etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanı vekili Jandarma Kurmay Albay Taner Uysal, İlçe Cumhuriyet Savcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdem Özgür, Jandarma Komando Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Adnan Uluçeçen, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende güvenlik önlemleri en üst düzeyde sağladı. Jamer sinyal bozu aracı programlar bitene kadar sürekli devrede kaldı. Hakim yerlere de keskin nişancılar bırakıldı.
İlçe Kaymakamı Çiftçi ve beraberindekiler daha sonra 2008 yılında Kuzey Irak'a yapılan Güneş Harekat'ında şehit düşen geçici köy korucuların ailelerine Öğretmenevi'nde yemek verildi.