Çanakkale Deniz Zaferinin 95. Yıldönümü Kutlamaları

'Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95

'Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen törende yapılan konuşmalardaysa 'Çanakkale Zaferi'nin önemine dikkat çekildi.
Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği törene; Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanı sıra kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından kürsüye çıkan Tuğamiral Mustafa Karasabun, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karasabun, 'Çanakkale Savaşı'nın sonuçlarının aynı zamanda da Türk milletinin kaderini de değiştirdiğini ifade ederek, elde edilen zaferin 'Kurtuluş Savaşı'nın başlatılmasında da önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından 'Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü kapsamında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri; Vali Aksoy, Tuğamiral Mustafa Karasabun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları tarafından 'Çanakkale' adlı oratoryo sahnelendi. MDOB Sanatçısı Ahad Askerov ise piyanosuyla temsile eşlik etti.