Trabzonlu Hayırsever İşadamından Trabzon'a Engelliler Okulu

Trabzonlu hayırsever iş adamı Hamit Özdağ memleketi Trabzon'a engelliler okulu yaptırmak için Trabzon valisi Dr. Recep Kızılcık ile bir protokol imzaladı.

Trabzonlu Hayırsever İşadamından Trabzon'a Engelliler Okulu
  Trabzon Valiliği ' nde gerçekleşen protokol törenine İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Araklı Kaymakamı Avni Kula da hazır bulundular . Vali Kızılcık , törende yaptığı konuşmada , hayırsever işadamı Hamit Özdağ ' ın Araklı ilçesinde Araklı Yolgören Engelliler Okulu adı altında bir okul yapma sözü verdiğini belirterek " Trabzon ' a bugüne kadar çok sayıda iş adamımız okul kazandırdılar . Bu 45 . protokol oluyor . Derslik olarak hayırsever vatandaşların bugüne kadar toplam 596 derslik yaptırmıştır . Bu okulumuzla birlikte bu sayıyı 605 ' e çıkartmış oluyoruz " dedi .
İşadamı Hamit Özdağ ' ın gittiği Japonya ' da gördüğü bir okulun bir benzerini Araklı ' da yapacağını kaydeden Vali Kızılcık " Her türlü sanat eserini yapabileceklerini iş atölyeleri var . Bu okulu yapmak için büyük gayret harcayan Hamit amcaya çok teşekkür ederim . İnşallah engellilerimiz bu şekilde çok güzel bir imkana kavuşacaklar . Bütün hayırsever iş adamlarımızı memleketlerine yatırıma bekliyoruz " diye konuştu .
Hayırsever iş adamı Hamit Özdağ ise " Doğduğum topraklara bir şeyler yapmak için buradayım . Burada yaptırmakta olduğum engelliler okulu için Japonya ' ya giderek oradaki bir okula baktım ve onun aynısını yaptırmak istedim . Bu engeliler okulunun yanında Araklı ' ya 5 katlı bir Kuran Kursu da yapacağım . Öğretmen ve kuran kursu hocaları için iki tane lojman yaptıracağım . Ayrıca bir vakıf kuruyorum . bu vakıfın geliri okula ve Kuran Kursu ' na kalacak " şeklinde konuştu .
Yapılacak olan engelliler okulu 2 bin 164 metre kare alanda 9 derslikli olarak planlanıyor .