'Şanlıurfa Kültür Ve Turizm Tanıtım Günleri' Düzenlendi

Şanlıurfa Valiliği, kentin tarihini sahip olduğu kültür ve sanat mirası ile bölgenin ekonomik potansiyelini tanıtmak amacıyla 'Şanlıurfa Kültür ve Turizm Tanıtım Günleri' düzenledi.

  Gazezoğlu Kültür Merkezi ' nde " Şanlıurfa Kültür ve Turizm Tanıtım Günleri " ne , Vali Nuri Okutan , Kültür ve Turizm Bakanlığından Daire Başkanı Hasan Demir , Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba , akademisyenler , Turizm acenteleri temsilcileri ve medya mensupları katıldı . Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan " İnsanlık tarihine ait en eski eserler Şanlıurfa sınırları içerisinde bulunuyor . Şanlıurfa , binlerce yıl boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı . Bilinen insanlık tarihini değiştirmekte
olan 11 . 500 yıllık Göbeklitepe , şehrimizin ' Bereketli Hilalin ' başkenti ve kilit taşı olma niteliğinde . Bu potansiyeli ile Şanlıurfa ' mızı ülkemize ve dünyaya tüm değerleriyle atılımın merkezi olarak tanıtabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz . Potansiyellerimizi değere dönüştürmenin ön koşulu eğitimli insan gücü " dedi .
Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Prof . Dr . Muhammet Beşir Aşan , Yardımcı Doç . Dr . Cihat Kürkçüoğlu " İnanç Turizmi ve Şanlıurfa " , Doç . Dr . Mehmet Önal " Şanlıurfa Turizminde Arkeoloji " , Dr . Mehmet Özbek " Şanlıurfa Halk Kültürü ve Sıra Geceleri " , Doç . Dr . Hasan Akın " Şanlıurfa ' da Alternatif Turizm İmkanları " , Yrd . Doç . Dr . Mustafa Güler " Urfa ' daki Mimari Eserler " ve Dr . Metin Çelik " Temiz Huzurlu ve Güvenli Şehir Şanlıurfa " başlıklı sunumlar yaptı .