Dünyaca Ünlü Yemek Yazarları Ve Gurmeler Gaziantep'ee Buluştu

Gaziantep mutfağı ve kültürünün tanıtım programı çerçevesinde Gaziantep'e gelen gurme ve yemek yazarları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ettiler.

Dünyaca Ünlü Yemek Yazarları Ve Gurmeler Gaziantep'ee Buluştu
  Ziyarette Mutfak Dostları İkinci Başkanı ve yemek yazarı Sevim Gökyıldız , Fransız Dünya 4 . Someliesi Gourmet Anne Marie Crouzet , Fransa Japon Basın Elçisi ve Gourmet Yazar Missawa Kano , Fransa ' da Türk Mutfağı üzerinde çalışan Sibel Pinto ve Sabah Gazetesi yazarı Melis Calapuklu hazır bulundular .
Vazgeçilmeyecek tatlara beşiklik eden Gaziantep ' in yemek kültürünü kuşaklar boyu sürdürmenin görsel açıdan güzel , besleyici açıdan oldukça değerli yemeklerin devamlılığını sağlamak düşüncesinde olduklarını anlatan Başkan Dr . Asım Güzelbey , " Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde Gaziantep Mutfağı ve Kültürü tanıtım programı çerçevesinde Gaziantep ' e gelen değerli gurme ve yazarlarımıza çok teşekkür ediyorum " dedi .
Gaziantep mutfağına hayranlığını dile getiren Mutfak Dostları İkinci Başkanı ve Yemek Yazarı Sevim Gökyıldız , " Gaziantep ' e geldiğimizden bu yana olağan üstü bir ilgi ile karşılaştık . Gaziantep ' e dördüncü gelişim . Her gelişimde ayrı bir ilgi ve güzellik ile karşılaşıyorum . Gaziantep yemeklerinin lezzeti ötesinde Gaziantep insanının sıcaklığı ve misafirperver olmaları . Yurt dışında Türk mutfağının tanıtımında Gaziantep ' in katkısını çok görüyorum . Türk kültürüne önem veren ender yöneticilerden olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey ' e bizlere gösterdiği ilgi ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum " diye konuştu .
Başkan Güzelbey , konuklara Gaziantep yemek kültürünü ve turizmini konu alan kitaplardan oluşan hediyeler takdim etti .