Çift Cinsiyetli Minik Deniz Yardım Bekliyor

Antalya'da, üç ay önce çift cinsiyetli olarak dünyaya gelen ve doktorların tüm inceleme ve tahlilerine karşın henüz hangi cinsiyetin ağır bastığı belirlenemeyen minik Görkem Deniz, yardım eli bekliyor

Antalya'da, üç ay önce çift cinsiyetli olarak dünyaya gelen ve doktorların tüm inceleme ve tahlilerine karşın henüz hangi cinsiyetin ağır bastığı belirlenemeyen minik Görkem Deniz, yardım eli bekliyor.
Antalya'da, üç ay önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dünyaya gelen çift cinsiyetli 'Görkem Deniz' bebeğin önce 'kız' olduğunun söylendiğini belirten anne Gülşah Gökmen, "Biz de bunun üzerine bebeğimize pembe nüfus cüzdanı çıkardık ama 3 aydır yapılan tüm incelemelere rağmen cinsiyetinin belli olmadığı söyleniyor. Erkek olabilir dendi. Kromozom araştırmasına hâla bakılıyor. Hergün yeni bir farklılık gösteriyormuş. Doktorlar ilgileniyor ama bir sonuç alamıyoruz" dedi.

ÖNCE SÖYLEMEDİLER
Gülşah Gökmen, üç ay önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dünyaya getirdiği bebeğinin bir süre kendisine gösterilmediğini ve çift cinsiyetli olduğunun söylenmediğini belirterek, "Bebeğimin çift cinsiyetli olduğunu doğar doğmaz söylemediler. Bana da göstermediler. Birkaç gün sonra öğrendim" diye konuştu. Bebeğinin 3 aylık olduğunu ve hergün ayrı test yapıldığını anlatan Gökmen, şunları söyledi: "Çaresiz kaldık. Bir şey yapamıyoruz. Bir kız diyorlar, bir oğlan diyorlar. Artık bana
bebeğimin kimliğini söylesinler. Biri sorduğunda bebeğim kız mı diyeceğim, oğlan mı diyeceğim. İnsan çocuğuna ya kızım ya oğlum der." Üç aydır hastanede onlarca tahlil ve tetkikten geçen bebeğin cinsiyetinin hâla belli olmadığını anlatan anne Gülşah Gökmen, psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

ÇOCUĞUM DİYE SEV CEVABI
Doktorlara 'Ben bebeğimi kızım diye mi, oğlum diye mi seveceğim' diye sorduğunu anlatan Gülşah Gökmen, doktorların bu soruya, 'Çocuğum diye sev' cevabını verdiğini söyledi. 27 yaşındaki Gülşah Gökmen, kamyon sürücüsü eşi Zafer Gökmen ile nereye başvuracaklarını şaşırdığını belirterek, "Büyük oğlum 2.5 yaşındaki Efe bile kardeşinin durumundan etkilendi. 'Anne kardeşim kız mı oğlan mı?' diye soruyor. Bu soruya cevap veremiyorum" dedi.

DENİZ ADINI ÖZELLİKLE SEÇTİK
Bebeğinin çift cinsiyetli olduğunu öğrendiğinde şoke olduğunu belirten anne Gülşah Gökmen, bir süre isim konusunda kararsız kaldıklarını söyledi. Sonunda bebeğe hem kız hem erkek ismi olan 'Deniz' adını koyduklarını anlatan Gülşah Gökmen, şimdi de bebeğin erkek cinsiyetinin ağır bastığının söylendiğini sözlerine ekledi.