BDP'liler Halepçe Katliamı'nı Protesto Etmek İçin Yürüdü

Barış ve Demokratik Partisi (BDP) Van İl Örgütü, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünü yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

BDP'liler Halepçe Katliamı'nı Protesto Etmek İçin Yürüdü
  Ö ; ğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi ü ; zerinde bulunan BDP Van İl Başkanlığı ö ; nü ; nde toplanan ve aralarında BDP Van İl Başkanı Cü ; neyt Caniş , Van Belediye Başkan Yardımcısı İdras Canbey , Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve Mahmur Kampı ' ndan gelerek gü ; venlik gü ; ç ; lerine teslim olduktan sonra serbest bırakılan BDP Yö ; netim Kurulu Ü ; yesi Nurettin Turgut ' un da bulunduğu kalabalık , daha sonra yü ; rü ; yü ; şe geç ; ti . Pankart aç ; madan sessiz bir şekilde yü ; rü ; yerek Halepç ; e Katliamı ' nı protesto eden kalabalık , birkaç ;
sokak dolaştıktan sonra Sanat Sokağı ' na geldi . Burada bir aç ; ıklama yapan İl Başkanı Caniş , Halepç ; e ' nin insanlığın en bü ; yü ; k utancı ve affedilmez suç ; u olduğunu kaydetti . Sırtını dü ; nyanın emperyalist gü ; ç ; leri olan ABD ve İngiltere ' ye dayayan Irak Baas Rejimi ' nin kan emici , insanlık dü ; şmanı diktatö ; rü ; Saddam Hü ; seyin ' in Halepç ; e Katliamı ' nı bu gü ; ç ; lerin desteği ile gerç ; ekleştirdiğini iddia eden Caniş , ' Aynı gü ; ç ; ler , ç ; ıkarları gerektiğinde daha ö ; nce destek verdikleri katil Saddam Hü ; seyin ' i dar ağacına gö ; tü ; rebilmişlerdir . Orta Doğu halkları ve devletlerinin Saddam Hü ; seyin gerç ; eğinde bü ; yü ; k dersler vardı . Orta Doğu haklarının ö ; zgü ; r , eşit , onurlu bir şekilde bir arada yaşamaları zorunluluğunun farkında olmayan emperyalist gü ; ç ; lerin ç ; ıkarlarına hizmet edecek her devletin ve devlet başkanının akıbeti , Saddam Hü ; seyin ' in akıbeti gibi olacaktır ' dedi .

Yapılan basın aç ; ıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağılırken , yü ; rü ; yü ; ş ve basın aç ; ıklamasına Almanya ' dan Nevruz kutlamaları iç ; in geldiği belirtilen 2 yabancı uyruklu kadının da katılması dikkatlerden kaç ; madı .