Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 87. Yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 87. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 87. Yıldönümü
Kutlamalar kapsamında Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtına protokol sırasına göre çelenkler konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Parkı'ndaki tören sona erdi.
Törene katılanlar ile öğrencilerden oluşan kortej, Atatürk Caddesi'ni takiben Sular Kavşağından törene devam edilecek İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü. Burada, temsili olarak Atatürk'ü Adana'ya getiren tren karşılandı. Trenden, Türkiye Muharip Gaziler derneği'nden gazileri temsilen bir kişi, elinde Türk Bayrağı ile inerek, bayrağı Adana Valisi İlhan Atış'a teslim etti.
İstasyon Meydanı'ndaki törende Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, günün anlamını belirten konuşmayı yaptı, öğrenciler şiirler okudu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri sunuldu.
Törenin ardından bir açıklama yapan Adana Valisi İlhan Atış, bu kutlamalarla Atatürk'ün Adana'ya verdiği önemi göstermek olduğunu belirterek, "Törene sadece memur, öğrenci ve basın mensupları geldi. Bu tür törenlere halkın gelmesi gerektiğini anlatamıyoruz. Bunda suçu Adana Valiliğinde buluyoruz. Bu törenin önemini halka anlatabilseydik, koşa koşa gelirler" dedi.
Törenlere, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil örgüt kuruluşlarının temsilcileri katıldı.