Turhan Selçuk için gazete önünde tören

Hafta içerisinde hayata gözlerini yuman karikatür çizeri Turhan Selçuk için dün yıllarca çalıştığı Cumhuriyet gazetesinde bir tören düzenlendi. Turhan Selçuk için Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde son bir tören daha düzenlenecek.

Turhan Selçuk için gazete önünde tören
Törene, Selçuk'un eşi Ruhan, kızı Aslı Selçuk ile yakınları, Cumhuriyet çalışanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Türkiye Karikatüristler Derneği Başkanı Metin Peker, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski İstanbul Üniversitesi rektörü Kemal Alemdaroğlu, sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Arif Sağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okmeydanı Cemevi'nden Şişli'deki Cumhuriyet gazetesi binası önüne getirilen Turhan Selçuk'un ay yıldızlı bayrağa sarılı cenazesinin başında eşi Ruhan Selçuk sürekli gözyaşı döktü.

Bir süre önce tahliye edilen Ergenekon davası sanıklarından Emin Gürses de törene katılanlar arasında yer aldı. Törende konuşan Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker, "Turhan Selçuk denince doğruluk, dürüstlük, yaratıcılık ve devrimcilik ilk akla gelenlerdir" dedi. Ölüm haberi yoğun bakımda olan ağabeyi İlhan Selçuk'tan gizlenen Turhan Selçuk'un yarattığı "Abdülcanbaz" karakterinin dev posteri, Cumhuriyet gazetesi binasının ön cephesine asıldı. Selçuk'un cenazesi törenin ardından toprağa verilmek üzere Nevşehir'e gönderildi. Selçuk bugün Hacıbektaş ilçesinde yapılacak son törenin ardından sonsuzluğa uğurlanacak.