Manisa Tso'nun Geleceğine Yön Verdiler

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) yeni dönem stratejik plan çalışmaları kapsamında, bir gün boyunca odanın gelecekteki stratejik planının belirlendiği paydaş çalıştayı oldukça verimli geçti.

Manisa Tso'nun Geleceğine Yön Verdiler
Manisa TSO'nun Saruhan Otel'de düzenlediği stratejik plan çalışmasına katılan paydaşlar, odanın geleceğine yön veren isimler oldu. Prof.Dr. Fuat Önder'in yönettiği çalıştayda, paydaşlar gün boyu gelecekte nasıl bir Manisa'yı düşlediklerini ve bunun paralelinde de nasıl bir Manisa TSO görmek istedikleri konusunda çalışmalar yaptılar. Manisa TSO Meclis Üyeleri, Manisa TSO Komite Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı çalıştayın sonunda katılımcılara TOBB ETÜ tarafından birer başarı sertifikası takdim edildi.
Manisa TSO Başkanı Bülent Koşmaz, hafta içi olmasına rağmen düzenlenen çalıştaya katılan paydaşlara teşekkür etti. Odanın stratejik planı konusunda her kesimden paydaşı bu toplantıda bir araya getirmenin önemini belirten Koşmaz, "Oda olarak kalitemizi, hizmetlerimizi en iyi performansta üyelerimize sunmayı hedefliyoruz. Yüksek bir katılımın olduğu ve her kesimden üyemizin ve bunun yanı sıra Manisa'nın kanaat önderlerini bir araya getirerek yaptığımız bu çalıştayın ileriki yıllarda çalışma verimimizi arttıracağını düşünüyorum. Değerli hocamız Sayın Prof. Dr. Fuat Önder, bu çalıştay öncesinde yönetim kurulu üyelerimiz ve oda personelimiz ile ayrı ayrı eğitim toplantıları yaptı. Hedefimiz üyelerimize daha kaliteli hizmet sunan, Manisa'mızın sorunlarını önceden belirleyen ve bu sorunların çözümünü ortaya koyabilen bir oda olmak." dedi.
Bir gün süren çalıştayın önemli sonuçlar çıkardığını belirten Prof.Dr. Fuat Önder ise, "İlk 'Stratejik Plan Eğitimi' odanın salonlarında iki tam gün olarak hayata geçirilmiştir. Bu eğitimlere oda başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar katılmışlardır. Bu eğitimlerde odamızın stratejik planını direk etkileyecek olan iç ve dış paydaşlar ile müşteriler belirlenmiş olup bugünkü çalıştay bu kesimlerin odamızdan ne kadar etkilendiği ve odamızı ne kadar etkilediklerini anlamak icin organize edilmiştir. Odamızın güçlü ve zayıf yönleriyle günümüz çevre koşullarının sağladığı fırsatlar veya oluşturduğu tehditlerin de analiz edildiği çalıştayımızda, çıkacak sonuçlarla Manisa ve çevre ekonomisini geliştirme ve güçlendirme amacıyla odamız için misyon, vizyon, stratejik amaçlar ve hedefler belirlenerek yörenin topyekün gelişimini uygun bir stratejik plan hazırlanacaktır. Bu çalışmayı bir çok ilde odalarımızda yapıyorum. Ama bugün burada gördüğüm kalabalık beni oldukça memnun etti. Her kesimden paydaşları bir araya getirip, geniş bir katılımın oluşmasını sağlayan Manisa TSO yönetimini ve idari yönetimini kutluyorum." diye konuştu.