Türk Malı Hyundaı I20 Daha Üretilmeden 10 Bin Adet Sattı

Hyundai'nin İzmit Fabrikası'nda hazırlıklarını sürdürdüğü i20 üretimi ile ilgili ilk çalışmalar başladı.

Türk Malı Hyundaı I20 Daha Üretilmeden 10 Bin Adet Sattı
Açıklamaya göre, Hyundai'nin Avrupa'daki tüm distribütörleri, i20'nin pilot üretiminden ilk çıkan araçları incelemek ve tüm bilgileri almak üzere 9-11 Mart tarihleri arasında Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nı ziyaret etti.
Aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda gibi ülkelerin de bulunduğu distribütörler, Hyundai'nin yüksek güvenlik ve kalitede ürettiği ilk i20 modellerini oldukça beğenerek henüz fiyatlar belli olmadan bile üretimin başlayacağı Mayıs ayı için yaklaşık 10 bin adetlik siparişe imza attılar.
Evsahipliğini Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Kwang-Heum Um'un yaptığı etkinliğe, tüm Avrupa'yı kapsayan 20 ülkedeki Hyundai distribütörü adına çeşitli üst kademelerde bulunan 25 yönetici katıldı. Fabrika ve üretim hakkında detaylı bilgi alan distribütörler, daha sonra i20'nin Türkiye'deki en üst kalitede üretimi için yapılacak geliştirme ve iyileştirme çalışmaları için bilgilendirildiler. Pilot üretiminden çıkan ilk i20'ler incelendikten sonra katılımcılar fabrikadaki tüm bantları gezdiler.
Hyundai'nin EuroNCAP çarpışma testlerinde, segmentindeki en yüksek değeri elde ederek 5 yıldız kazanan i20 modelinin Türkiye'deki üretim kalitesi için tüm distribütörler olumlu görüş bildirdiler ve güvencelerinin sembolü olan imzaları attılar.
Toplantıda konuşan Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Kwang-Heum: "Fabrikamız, 1997 yılından bu yana 500 bin adetten fazla araç üretmiş ve bu rakamın yarısından çoğunu da ihraç etmiştir. Edindiğimiz tecrübemiz ve sürekli olan gelişimimiz sayesinde de Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan fabrika olarak tescillenmiştir. 2009 yılında Türkiye Otomobil Pazarı'ndaki birinciliğimiz ve tüm bu başarılarımız sayesinde i20'nin üretimi için yeni merkez olarak İzmit Fabrikamız belirlenmiştir.
Üstlendiğimiz bu misyon ile, en üstün güvenliğe ve kaliteye sahip i20 modellerini Türk işçisinin emeğiyle üretip Türkiye'ye ve tüm Avrupa'ya sunacağız. i20 modelimiz için esnek bir üretim felsefesi uygulayacağız ve tüketicinin taleplerini en iyi ve hızlı şekilde karşılayıp müşteri memnuniyeti seviyesini daha da üst sıralara taşıyacağız. Bu amaçla i20'nin Türkiye'de üretilmesinden hem Türkiye hem de tüm Avrupa her alanda büyük bir avantaj sağlayacaktır ve herkes 'Türk Malı' etiketine sahip en üstün
i20'leri kullanma ayrıcalığı yaşayacaktır" diye belirtti.
Hyundai'nin i30 ve i10'dan sonraki üçüncü "i" serisi otomobili olan i20, 75 milyon dolar tutarındaki ek yatırım ile İzmit Fabrikası'nın üretim bantlarına alınıyor. Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan i20'nin beş kapılı versiyonu Türkiye'de üretilecek ve hem iç pazar hem de Avrupa pazarlarının ihtiyacını karşılayacak. 2010 yılı için 40 bin adet üretilecek olan i20'nin bir tam yıl içindeki üretim kapasitesi ise 80 bin adet olacak ve üretimin büyük bir bölümü Avrupa'ya ihraç edilecek.
Hyundai i20 ile birlikte, şu an Accent Era ve Matrix modellerinin üretimini gerçekleştiren İzmit Fabrikası'nın mevcut yıllık üretim kapasitesi de 100 bin adede ulaşacak. Hyundai, i20 üretimi sayesinde Türkiye'ye en az 1 milyar TL tutarında ihracat geliri kazandırmayı amaçlıyor.
(YC-YC-E)