Söke'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Törenleri

İstiklâl Marşının kabul edilişinin 89. yıldönümü, Söke'de törenle kutlanırken; İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Söke'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Törenleri
Efes Sineması'nda gerçekleşen ve Yavuz Selim Lisesi öğretmen öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliğe İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Cumhuriyet başsavcısı Gürmen İlhanoğlu başta olmak üzere ilçe protokolü, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşını'nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı İlçe Milli eğitim Müdürü MustafaBuğdayeken yaptı. Konuşmasında İstiklal Marşı'nın kabulü ve şairi Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken; "Büyük şairin, Milli Mücadelenin kahramanı Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk, vatanı ve milleti için şehit düşen tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum" dedi.
Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'u çağının tanığı, vicdanı olan, Hilaline aşık, Milletin var olma mücadelesine katılan vatanperver olarak tanımlayan Yavuz Selim Lisesi Müdürü Yusuf Keremit; "İstiklal Marşı asil milletimizin özgürlüğünün gür sesi olmuştur. İstiklal marşı milletimizin çelikleşmiş irade ve azmini ölümsüzleştirmiştir. Sıradan bir şiir değildir. Vatanı için siper edilmiş bedenlerin, aşk ile koşan ruhların destanıdır" dedi.
Törende okul öğrencileri Cansu Kaya ve Gonca Kaya şiir okurken, okul öğretmenlerinden Reyhan Akgün günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili kısa film gösterisinin yapıldığı İstiklal Marşı'nın kabulünün 89 yıldönümü etkinliği okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Marşlar ve Türküleri içinde barındıran oratoryo ile son buldu.