Antalya Musiki Derneği'nden Sultan 3. Selim Eserleri

Antalya Musiki Derneği kültür ve sanat faaliyetlerine vefatının 200'üncü yılında 'Sultan 3.Selim Eserleri' etkinliği ile devam ediyor.

Antalya Musiki Derneği, 13 Mart tarihinde AKM Perge Salonu'nda Şef Burhan Kul yönetiminde söyleşi-dinleti şeklinde gerçekleştirilecek olan programda Sultan 3. Selim'in eserlerini seslendirecek. Sultan 3. Selim'in devlet adamlığı yanında, sanat kimliğinin anlatılacağı ve eserlerinden örneklerin icra edileceği program ücretsiz olarak izlenebilecek.
Programda icracılar Konya Mevlana Kültür Merkezi'nden Ali Bektaş, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Osmanlı Tarihi Bölümü'nden Ayşe Aydın, sazendeler ise Kanun-Murat Can, Ud-Sercan Erenler, Ney-Tevfik Bilen,Viyolonsel-Alaaddin Gencer, Klasik Kemençe-Emrah Tuncel,Yaylı Tanbur- Ahmet Dağyar, Daire-Burhan Kul'dan oluşuyor.
Programa katılan hanendeler ise Canan Kökoğlu, Demet Yıldız Boztepe, Hayrunisa Demir,Zahide Ermen, Tomris Didem Atayeter,Tuba Kardeş,Erdem Seven,Tuncer Sarıcaoğlu,M.Alper Güven, Mustafa Cengiz,Özgen Altunbulak,İbrahim Can Çineli ve İbrahim Suat Erbay.