Ek Ödemede Mahsuplaşma Artık Aylık Yapılacak

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Köse, ek ödemeden daha düşük döner sermaye alan personel için yıl sonu itibariyle yapılan mahsuplaşmanın artık aylık olarak yapılacağını ifade etti.

Ek Ödemede Mahsuplaşma Artık Aylık Yapılacak
Ek ödemelerde aylık mahsuplaşmanın gelmesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Mustafa Köse, ek ödemeden daha düşük döner sermaye alan personel için yıl sonu itibariyle yapılan mahsuplaşmanın aylık yapılması hususunda Maliye Bakanlığı'nın çağrısı üzerine toplantı yapıldığını hatırlattı. Toplantıda tarafların görüşlerinin alındığını ve ek ödemede mahsuplaşmanın aylık olarak yapılmasına karar verildiğini söyleyen Mustafa Köse, yapılacak düzenlemede yer almasını istedikleri hususları da dile getirdi. Köse, "Ek ödemeden daha düşük döner sermaye alan personele aynı ay içinde ek ödeme farkı verilmeli. Aynı ay içerisinde ödenmesi teknik olarak mümkün değilse bir önceki ayın döner sermaye geliriyle bir sonraki ayın ek ödemesi karşılaştırılarak aradaki fark ödenmeli. Aylık mahsuplaşma 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere düzenlenmeli. Yıllık mahsuplaşma sebebiyle ek ödemeyi hak etmiş ancak, hala döner sermaye yetersizliği sebebiyle ek ödemeden yararlanamayan personelin mağduriyeti giderilmeli. Ek ödemeden düşük döner sermaye alan personele yapılacak ödeme genel bütçeden yapılmalı. Taleplerimiz Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirilerek karara bağlanacak" dedi.
Giyim yardımlarının nakdi olarak ödenmesi için Sayıştay ve Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşleri alınarak yürütülen çalışmaların da tamamlandığını belirten Köse, nisan ayında Bakanlar Kurulu'na sunulacağını, resmi üniforma giyen personelin dışında kalan kamu personeline giyim yardımlarının nakdi ödeneceğini açıkladı.