Belediye Vanspor Bayan Voleybol Takımı Kuruluyor

Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Nihat Gezici bayan voleybol takımı kurma çalışmalarına başladıklarını ve 13 sporcunun da tespit edildiğini söyledi.

Belediye Vanspor Bayan Voleybol Takımı Kuruluyor
Belediye Vanspor kulübü Van'da bir ilke imza atarak, bayan voleybol takımı kurma çalışmalarına başladı. İlk olarak okullarda başlatılan çalışmalar sezon sonunda sonlandırılacak ve bayan voleybol takımı fikstürde yerini alacak. Kulüp Başkanı Nihat Gezici, yaptığı açıklamada, kulüplerinin sadece futbol ile değil diğer spor branşlarıyla da başarılar elde etmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, bunun ilk çalışması olarak bayan voleybol takımı kurma girişimi olduğunu aktardı. Takımın kurulma aşamasının ilkini okullarda başlattıklarını ifade eden Gezici, "Şuan 2 hocamızın denetiminde maçlar izleniyor. Bu maçlardan yaklaşık 13 voleybolcu tespit edildi. Sporcuların tespit edilmesinin ardından en kısa sürüde kendileri ile görüşerek, belediye Vanspor'a transfer edeceğiz. Bu çalışmalar sonucunda tüm alt yapımızı hazırlayıp federasyona bildirim yapacağız" dedi.
Takımın gelecek sezon direk üçüncü ligde mücadele edeceğini hatırlatan Gezici, "Biz nasıl Belediye Vanspor futbol takımına önem veriyorsak, diğer tüm spor dallarına da aynı önemi vereceğiz. Bunların başında da bizim için bayan voleybol takımı gelmektedir" şeklinde konuştu.
Yıllardır Van halkının Belediye Vanspor'un başarılarını konuştuğunu söyleyen Gezici, kulüp olarak Türkiye ve Avrupa'da tüm branşlarda başarılı olmak istediklerini söyledi. Bu başarıların en büyük örneğinin Belediye Vanspor atletizm takımı olduğuna işaret eden Gezici, atletizm takımının Türkiye ve Avrupa'da önemli dereceler aldığını ve takımın bu yıl Atina'da düzenlenecek bir turnuvaya da katılma başarısını gösterdiğini söyledi.