Uşak'ta '1 Mart Muhasebeciler Günü' Kutlamaları

Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, '1 Mart Muhasebeciler Günü' nedeniyle bir dizi kutlama etkinliği düzenledi

Uşak'ta '1 Mart Muhasebeciler Günü' Kutlamaları
Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, "1 Mart Muhasebeciler Günü" nedeniyle bir dizi kutlama etkinliği düzenledi. SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, mesleki eğitime önem verdiklerini söyledi.
"1 Dünya Muhasebeciler Günü" nedeniyle sabah saatlerinde SMMMO Uşak Şube Başkanı Azmi Yılancıoğlu ve oda mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törenin ardından SMMMO tarafından Dülgeroğlu Oteli'nde oda üyelerine yönelik kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Vali Özdemir Çakacak, İl Defterdarı Abdullah Kırım ve SGK İl Müdürü Fevzi Gökçe de katıldı.
SMMMO Başkanı Yılancıoğlu yaptığı konuşmada mali müşavirlik mesleğinin sorunlarının her geçen gün arttığını iddia etti. Yılancıoğlu şunları söyledi; "Ülkemizde ve çevre ülkelerde ekonomik alanda meydana gelen gelişmeleri yakından takip ediyoruz. AB uyum yasaları ve meslek yasası ile bazı sıkıntılar aşıldı. Yasalar nezdinde oluşan gelişmeler ile ilgili üyelerimizi sürekli olarak bilgilendiriyoruz. Bunları yaparken mesleki sorunlarla uğraşıyoruz. muhasebe ve mali müşavirlerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların bir an önce yapılması gerekli. Biz Uşak olarak bu konularda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz"
Toplantıda konuşan Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise vergi vermenin anayasal bir görev olduğunu ifade ederek şunları söyledi; "Muhasebeci ve mali müşavirler, devlet ile mükellef arasındaki vergi ilişkisini kuran insanlardır. Muhasebeci ve mali müşavirlerin en önemli görevlerinden birisi de hem devletin hem de mükelleflerin haklarını korumaktır. Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede mali müşavirlere ve meslek odasına büyük görevler düşüyor"