Siirt'te Sodes Kapsamında Uygulanan Proje Başbakan Erdoğan'ın Katılacağı Toplantıda Tanıtılacak

Siirt'in Kurtalan ilçesinde öğrencilerin SBS ve üniversite sınavlarına hazırlanmalarını içeren bir proje, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen toplantıda tanıtılacak.

Siirt'te Sodes Kapsamında Uygulanan Proje Başbakan Erdoğan'ın Katılacağı Toplantıda Tanıtılacak
Vali yardımcıları Hamdi Üncü, Orhan Burhan ve Yunus Sezer, ilçeye gelerek proje kapsamında yapılan çalışmaları gözden geçirdiler. Geçen yıl da uygulanan ve büyük başarılar elde edilen projeden bu yıl toplam 415 öğrencinin yararlandığı belirtiliyor. Vali Yardımcısı Üncü, "SODES kapsamında fakir ve başarılı öğrencilerin sınavlara hazırlanması adıyla uyguladığımız bu projeden 200' ü üniversite, 215'i de seviye belirleme sınavlarına hazırlanan öğrenciler olmak üzere 415 öğrenci yararlanıyor. Bu
öğrencilerimiz dershanelere devam ediyorlar. Çeşitli sosyal aktivitelere de katılma imkanı buluyorlar. Bu proje, 7 martta Şanlıurfa'da SODES projelerinin tanıtımı ile ilgili olarak yapılacak toplantıda, Siirt'in en iyi projelerinden biri olarak tanıtılacak. Ayrıca başarısından dolayı ödül verilecek. Biz de bu proje kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek ve Kaymakam Mustafa Gündüz'den bilgi almak üzere ilçeye geldik" dedi.
Vali Yardımcısı Üncü, Şanlıurfa'da düzenlenecek olan toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerin devam ettiği dershaneleri gezerek öğrencilerle görüşen ve yetkililerden bilgi alan vali yardımcıları proje kapsamında oluşturulan kütüphanede de incelemelerde bulundular.