Ato İle Denizbank Arasında 'Sermayenizde Destek Kredisi' Protokolü

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Denizbank arasında imzalanan protokolle ATO üyesi işletmeler, Denizbank'tan 72 aya kadar varan vadelerle 'sermayenize destek kredisi' kullanabilecek.

Ato İle Denizbank Arasında 'Sermayenizde Destek Kredisi' Protokolü
ATO'da düzenlenen törenle Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve ATO Başkanı Sinan Aygün arasında imzalanan protokolle, ülke ekonomisinin büyümesi için hayati önem taşıyan işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği 'Sermayenize Destek Kredisi'ni ATO işletmelerinin kullanımına sunuluyor. Protokol çerçevesinde ATO üyesi işletmeler, Denizbank'tan 72 aya kadar varan vadelerle 'Sermayenize destek kredisi' ve 36 aya varan vadelerle 'eşit taksitli' kredi imkanı ile özel faizler kullanılabilecek.
ATO Başkanı Aygün, yaptığı açıklamada, protokolle her iki faiz oranının yüzde 1.25 olacağını hatırlatarak, "İşletmenin mal ve hizmet alımları için sermaye ihtiyaçlarına uzun vadeli finansman opsiyonu sunan ilk kredi olarak konumlanan 'Sermayenize Destek Kredisi' işletmelere, gayrimenkullerine teminat göstererek nakit ihtiyaçlarına 6 yıl vadeye kadar karşılama imkanı sağlıyor. Öte yandan ATO üyelerine özel faiz avantajları sunan Denizbank'ın bu yeni kredisi 3 ay ödemesiz olarak kullanılabiliyor" dedi.
Aygün, bir gazetecinin 'Balyoz iddiaları ile ilgili olarak' sorusuna, "Denizbank ile yaptığımız bu anlaşma ATO üyeleri için iyi olacak. Bu krediler esnaflarımıza sunulması açısından önemli" şeklinde yanıt verdi.
Kredi kartlarıyla ilgili olarak da Aygün, 19 Şubat itibariyle 3 milyon 243 bin kişinin takibe düştüğünü anlatarak, "Bunun 1 milyon 62 bin kişisi tüketici, 19 bin kişi konut kredisi, 40 bin kişi araç borçlusu, 2 milyon 277 bin kişiye ulaşan kredi borçlusu var" diye konuştu.
Türkiye'nin krizden etkilendiğini söyleyen Aygün, Türk bankacılık sektörünün etkilenmediğini belirtti. ATO Başkanı Aygün, Denizbank'ın verdiği kredinin 1.24 olduğunu diğer bankalara da örnek olmasını istediklerini ifade etti.
Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, Denizbank'ın genç bir banka olduğunu anımsatarak, bir otel odasında başlayıp Türkiye'nin 6. büyük bankası olduğunu savundu. Denizbank'ın karlılığını yüzde 77 oranında artırdığını kaydeden Ateş, ATO ile yaptıkları çalışmayla 125 bin ATO üyesine ulaşacaklarını söyledi.