Saldırıya Ugrayan Kameraman'a Çevrecilerden Destek

Marmaris'e bağlı İçmeler beldesi sınırları içindeki Asparan'daki ormanlık alana dökülen molozlar ve bunları haber yapmak isterken saldırıya uğrayan kameraman Ertuğrul Yılmaz'a çevreciler de destek verdi.

Saldırıya Ugrayan Kameraman'a Çevrecilerden Destek
Marmaris'e bağlı İçmeler beldesi sınırları içindeki Asparan'daki ormanlık alana dökülen molozlar ve bunları haber yapmak isterken saldırıya uğrayan kameraman Ertuğrul Yılmaz'a çevreciler de destek verdi.
Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan Marmaris Öğretmen Evi'nde düzenledikleri ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıdaki konuşmasına, darp olayını kınayarak başladı. Adli makamların saldırıyı gerçekleştirenlere ceza vermesi gerektiğini savunan Başkan Ersan, "İnsana ve doğaya saygının unutulduğu, oldukça düşündürücü sonuçlar ortaya çıkaran 3 Şubat'tan üzüntü ve hicap duyduk. Kabul edilemez bu durum, aç gözlülüğün, ihtirasın, rantın, otorite boşluğunun tezahürüdür. Kim koruyacak insanları. Jandarmayla mı gezeceğiz? Adli makamlar bu çirkin olayın sorumlularına gerekli cezayı vermelidir" diye konuştu.
Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, molozlar konusundaki düşüncelerini aktarırken de Asparan'ın milli parklar sınırı içerisinde olduğunu ifade ederek, "Gerek milli park oluşu gerekse ilgili yasa ve yönetmeliklerin bölgeye moloz dökülmesi yasaktır. Asparan'daki çirkin görüntüler, ne yasalar ne de yönetmeliklerle bağdaşmıyor. Muğla Çevre Orman Müdürlüğü'nce hazırlanmış İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nin maddeleri açıktır. Atıklar, belediyenin veya mülki amirin izin verdiği geri kazanım veya depolama tesisi dışındaki yerlere dökülemez. Asparan'da böyle bir tesis yok. Önüne gelen bulduğu yere moloz dökmüş. Hem de moloz. Yine kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak inşaat atıkları dışında başka ve tehlikeli atıkların da bulunduğu moloz yığınları. Hayır efendim, dökemezsiniz, her türlü pisliğinizi dökemezsiniz. Hele hele milli park sınırları içerisindeki sulak alana hiç dökemezsiniz. Kanunlarda bunun karşılığı ağır cezalar gerektirmektedir. Bu sorumsuzluğun bedeli ödetilmeli, muhataplarına ceza kesilmeli. Söz konusu bölge, masrafı da ödetilmek üzere o hale dönüştürenlerce düzeltilmeli. Kısacası bu molozlar buradan kalksın, dökenler de göz yumanlar da cezalandırılsın" şeklinde konuştu.
Filiz Ersan, ayrıca Hisarönü Körfezi'ne dökülen Asparan Deresi'nin, kaynağından denize ulaşan her noktasının ıslah edilmesini sağlamak amacıyla, ilgili ve yetkili mercilere başvuracaklarını da kaydetti.