Türk Ocağı Kongresi'nde Mustafa Kılınç Güven Tazeledi

Türk Ocağı Kırşehir Şubesi Başkanlığı Olağan Kongresi, çok sayıda üyenin katılımı ile gerçekleşti. Kongrede 219 oyun 137'sini alan Mustafa Kılınç, yeniden başkan seçildi.

  Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu ' nda düzenlenen kongreye , çok sayıda öğretim üyesi ile daire müdürleri katıldı . İki liste ile gidilen genel kurulda , mevcut Başkan Mustafa Kılınç ile Ahi Evran Üniversitesi ' nde görevli Yrd . Doç . Dr . Cengiz Şahin yarıştı . Kongrede 219 oydan 137 ' sini alana Mustafa Kılınç yeniden başkan seçilirken , Cengiz Şahin ise 77 oy aldı . 3 boş zarfın çıktığı seçim sandığından 2 oy da geçersiz sayıldı .
Mustafa Kılınç , yaptığı konuşmada , " Son derece önemli , iç ve dış merkezlerle karşı karşıya bulunduğumuz bir ortamda sorumluluğumuzun giderek arttığının bilincindeyiz . Görevlerimizi eksiksiz yerine getirmekte azimliyiz . Bunun kolay olmadığını , çeşitli zorluklarla , engellemelerle mücadele etmek gerektiğini biliyoruz . Ancak 96 yıl önce bu milli ocağı ilk tutuşturan , çoğunluğu askeri ve tıbbiye öğrencisi ecdadımızın şartlarının bizimkilerle kıyaslanmayacak derecede ağır olduğunu , buna rağmen fütursuzca yola
çıktıklarını aklımızdan çıkarmıyoruz . Büyük , zor ve öksüz bir davanın çilesi de , onuru da elbette çetin olacaktır " dedi .
Çıktıkları yolun zorlu olduğunu dile getiren Kılınç , " Bu yolda yufka yüreklilikle yürünemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz . Amaç ve ilkelerimizin , tarz ve üslubumuzun 96 yıl önce çok doğru belirlendiğini her vesileyle görüyoruz . Türk milleti var oldukça , milli kültür ekseninde faaliyet gösteren , milli şuur sahibi aydınların ortak çabalarıyla , ülke genelinde milliyetçi bir toplumsal zeminin , fikir ve düşünce ortamının oluşturulmasına hizmet eden Türk Ocakları gibi milli bir kuruma her zaman ihtiyaç
duyulacaktır " şeklinde konuştu .
Türk Ocağı ' nın herhangi bir sivil toplum kuruluşu olmadığını söyleyen Kılınç , " Bu ocak herhangi bir sivil toplum kuruluşu , dernek yahut vakıf değildir ; milletimizin vicdanını , var olma iradesini ve gelecekle ilgili kararlılığını temsil etmektedir . Bütün faaliyetlerimiz son derece açık ve şeffaftır . Türk Ocakları ile tüm kararlar sizlerin her türlü sorumluluğu tevdi ettiği yönetim kurulumuzca demokratik bir şekilde alınmaktadır . İnandıklarımızı konuşuyor ve yapıyoruz . Göründüğümüz gibi olmayı , olduğumuz
gibi görünmeyi ahlaki bir tavır olarak benimsiyoruz . Faaliyet alanımız , amaç ve hedeflerimiz , bunlara ilişkin yöntemlerimiz 96 yıl önce belirlenmiştir , genel merkezimiz tarafından hala muhafaza edilmekte ve şubeler olarak bizler de bunların tümünü özenle , dikkatle sürdürmeye çalışıyoruz " dedi .
Kongre sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılınç , basın toplantısı sonrasında tebrikleri kabul ederek salondan ayrıldı .