Milas'ın kültür elçileri göreve hazır

Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 22 kişilik grup Hacı Ali Ağa Konağı'nda düzenlenen törenle sertifikalarını alarak Milas'ın Kültür Elçileri oldu.

  2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği ü ; yesi belediyelerle işbirliği iç ; inde yü ; rü ; tü ; len ' Kü ; ltü ; r Elç ; ileri ' eğitim programı Milas Belediyesi ile Ç ; evre ve Kü ; ltü ; r Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ' nın ( Ç ; EKÜ ; L ) ortaklığı , Milas Kaymakamlığı ve Milli Eğitim İlç ; e Mü ; dü ; rlü ; ğü ; desteğiyle 25-27 Şubat 2010 tarihlerinde gerç ; ekleştirildi .
Yeni kuşakların yaşadıkları yö ; renin tarihi , doğal ve kü ; ltü ; rel birikimini ö ; ğrenmeleri , uygulamalı ç ; alışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri iç ; in uygulanan eğitim programıyla , kü ; ltü ; rel sü ; rekliliğin sağlanması hedeflendi .
Milas Belediyesi ' nin ev sahipliği yaptığı eğitimde , Milas Sakarya İlkö ; ğretim Okulu 6 . sınıf ö ; ğrencilerinden seç ; ilen toplam 22 ö ; ğrenci , Milas ' ın Kü ; ltü ; r Elç ; isi oldu . Hacı Ali Ağa Konağı ' nda yapılan eğitim kapsamında , doğal yaşam ve kentsel ekosistemler , arkeoloji , kent mimarisi , geleneksel yaşam kü ; ltü ; rü ; ana başlıkları altında pek ç ; ok bilgi aktarılırken , tarihi alanlar , sivil mimari ve doğal ç ; evrenin incelendiği , Milas Mü ; zesi ve kent merkezi , Ç ; omakdağ , Bafa Gö ; lü ; , Beç ; in Kalesi , Euromos , Iasos gezileri ile de ö ; ğrendikleri bilgileri pekiştirdiler .
İlç ; ede ü ; ç ; gü ; n boyunca gerç ; ekleştirilen eğitim programı Ç ; ekü ; l Eğitimcileri Şirin Yılmaz Şingin , Yü ; cel Sofuoğlu ve Tuba Aydın ile birlikte Emekli Edebiyat Ö ; ğretmeni Tomris Mergen , Coğrafya Ö ; ğretmeni Mehmet Kaya , Mimar Neşe Gö ; kbel , Ç ; ekü ; l Milas Temsilcisi Mimar Fatih Abban , Belediye Gıda Mü ; hendisi Nihan Aral , Arkeolog Ernur Ö ; ztekin tarafından gerç ; ekleştirildi . Program iç ; erisindeki geziler ise Milas Kaymakamlığı Turizm ve Kü ; ltü ; r Şefliği personeli Mehtap Yıldız tarafından yü ; rü ; tü ; ldü ; .
Program gereğince , Hacı Ali Ağa Konağı ' nda Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atç ; ı , Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat , belediye meclis ü ; yeleri , eğitimciler , kü ; ltü ; r elç ; ileri ö ; ğrencilerinin ve ö ; ğrenci velilerinin katılımıyla sertifika tö ; reni dü ; zenlendi .
Tö ; rende konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat : ' Tarihi Kentler Birliği ve Ç ; EKÜ ; L ilişkimizi her zaman yü ; ce tutuyoruz ve onu geliştirmek istiyoruz . Bu ç ; erç ; evede ilç ; emizde Tü ; rkiye ç ; apında yü ; rü ; tü ; len bir program dahilinde bir seminer ç ; alışması yapıldı .
Gerekli eğitimleri aldılar , onlara birtakım sorular sordum onların verdiği cevaplar gayet iyiydi . Bu edindikleri bilgileri arkadaşlarına ve başkalarına aktaracaklar .
Bana hoşuma giden bir proje getirirlerse Kü ; ltü ; r Elç ; ilerimizi İstanbul ' a gö ; tü ; receğim . Orada diğer illerden gelenlerle iyi ilişkiler kuracaklar . ' dedi .
Milas Kaymakamı M . Bahattin Atç ; ı ise : ' Ç ; ok yararlı bir ç ; alışma oldu . İlç ; emizde bir kent bilincinin oluşturulması , ç ; ocuklarımızda bir ç ; evre bilincinin oluşturulması hakikaten ç ; ok ö ; nemli . Bunun diğer vatandaşlara , ö ; ğrencilerimize ve genç ; lerimize aktarılması gerek ve onlarda da bu bilincin oluşturulması lazım . Bunlar gü ; zel adımlar . Tü ; rkiye ' nin birç ; ok yerinde ç ; alışmalar yapmış bir kurumun Milas ' ta bu ç ; alışmayı yapması gü ; zel bir davranış . ' diye konuştu .
Kü ; ltü ; r Elç ; isi sertifikası alan ö ; ğrenciler , kü ; ltü ; rel miras eğitiminde yaptıkları eskiz , afiş , broşü ; r , kitap ayracı , kent haritası , seramik ç ; alışması gibi pek ç ; ok etkinliğin ü ; rü ; nlerini de sergilerlerken , bundan sonra Milas Kü ; ltü ; r Elç ; isi olarak eğitim sü ; resince ö ; ğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp , projeler ü ; reterek kentimizin ö ; zgü ; n kimliğinin korunmasına katkıda bulunacaklar .
4-7 Mart arasında gerç ; ekleştirilecek ' Milas 1 . Gıda , Tarım ve Hayvancılık Fuarı ' nda da kendilerine fuar yetkilileri tarafından 9 metrekarelik bir stant verildi .