Cezadan Korkan Tır Şoförleri Araçları Dinlenme Tesisine Terk Edip Kaçtı

İskenderun'dan İran'a giden demir yüklü 20 TIR, Osmaniye-Adana arasındaki TAG Otoyolu'nda bulunan bir dinlenme tesislerine terk edildi.

Cezadan Korkan Tır Şoförleri Araçları Dinlenme Tesisine Terk Edip Kaçtı
Şoförlerin, polis korkusu ile araçlarını terk ettiğini öğrenilirken, TIR'lara aşırı yükten ceza yazabilmek için 4 gündür nöbet tutuyor.
4 gün önce Hatay'ın İskenderun ilçesinden yükledikleri demirleri İran'a götürmek üzere yola çıkan 20 adet TIR, Osmaniye yakınındaki bir dinlenme tesisinin otoparkında 4 gündür bekliyor. TIR filosunun hemen yakınında ise polisler nöbet tutuyor. Gelen geçen vatandaşların ilgisini çeken durumun aşırı yük ve buna bağlı ceza yazma girişiminden kaynaklandığı öğrenildi.

TIR'lara belirlenen yasal isti hattan fazla demir yükleyen şoförler, otoyolda kontrol yapan trafik polislerini görünce dinlenme tesislerine girdiler. Ancak durumu fark eden polisler de hemen tesislere gelerek, TIR'ları kontrol ettiklerinde hepsinin aşırı yüklü olduğunu tespit etti. TIR'ların yük kasalarının neredeyse tekerlere değdiğini belirleyen polisler ceza yazmak için TIR şoförlerini beklemeye başladı. Ancak ceza yememek için TIR'ların başına gelmeyen sürücüler ise 4 gündür polislerin gitmesini
bekliyor. TIR'ları ceza yazmadan bırakmayacağını açıklayan yetkililere tepki gösteren TIR sürücüleri, "Fazla yük yüklediğimizi biliyoruz. Ancak fazla yükümüzü boşaltıp, yolumuza devam edelim diyoruz, yine de olmaz ceza yazılacak diyorlar. Bir ceza 4 bin TL'nin üzerinde. Bizim çoluğumuz çocuğumuz var. Ne yapalım, kendimizi yakalım" diye tepki gösterdi.  Şimdi merakla bu işin nasıl sonuçlanacağı bekleniyor.