TBMM Başkanı Şahin: Hakimler görevini yapıyor

Gazetecilerin gözaltına alınan ve tutuklanan komutanlara ilişkin sorularını cevaplayan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin,'Hakim ve savcılar görevini yapıyor' dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugün gündeme gelecek olan gensoru çalışmalarına ilişkin olarak 'Anayasa bir iç tüzük çerçevesinde gensoruya katkı sağlayacağına inanıyorum. Daha önce yaşanan görüntüler inşallah bu oturumda yaşanmayacaktır' dedi.

TUTUKLAMALAR

Şahin 4 gündür Türkiye'nin gündeminin ilk sırasına oturan 'Balyoz Darbe Planı' soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan komutanlara ilişkin yaptığı açıklamada Tabi şuanda yargı süreci ne yasama organının ne yürütme organının bir faaliyeti değidir. Bizim ülkemizde görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin düşmanı değildir. Onlar önlerine gelen dosya muhteviyatına göre işlerini yapıyorlar. Bizim beklememiz ve sonucunu takip etmemiz gerektiğine inanıyorum. Konunun siyasi tartışma konusu olmasından büyük üzüntü duyuyorum. TSK'da çok önemli görevlerde bulunmuş saygıdeğer komutanlarımızın böyle bir iddiaya maruz kalmalarından dolayı da kişisel olarak üzüntü duyuyorum' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan olağanüstü toplantıyı da değerlendiren Şahin 'Gerekli yapılması gereken görüşmeler olarak görüyorum' dedi.