Kazak Orkestrası'ndan Muhteşem Konser

Kazakistan'ın dünyaca ünlü Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası başkentli sanatseverlerle buluştu.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) organizasyonuyla Türkiye''ye gelen Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası Ankara'da bir konser verdi. TÜRKSOY ve Keçiören Belediyesi'nin katkılarıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde düzenlenen konseri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Bagdad Amreyev ve Karagandı Eyaleti Kültür İşleri Müdürü Rımbala Omarbekova'nın yanı sıra çok
sayıda sanatsever izledi.
Kazakistan Devlet Sanatçısı Bibigül Tölegenova'nın da yer aldığı konserde Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası Kazak klasik eserlerinin yanı sıra çeşitli Türk Cumhuriyetleri'nden de müzik eserleri seslendirdi. Topluluk Türkiye turnesi kapsamında değişik illerde de konser verecek.
Konserin sonunda Kazakistan Devlet Sanatçısı Bibigül Tölegenova ve diğer sanatçıları tebrik eden Bakan Günay ve Başkan Ak'a desteklerinden dolayı Kazakistan Büyükelçisi Bagdad Amreyev tarafından Kazak Çapanı giydirildi.