Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı Ve Sergi Fuarı Tanıtım Toplantısı

Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından 5-6 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi'ne yönelik Gümüşhane'de ön bilgilendirme toplantısı yapıldı

Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu (KADEKON) tarafından 5-6 Mayıs'ta İzmir'de düzenlenecek olan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi'ne yönelik Gümüşhane'de ön bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya katılmak üzere Gümüşhane'ye gelen KADEKON Genel Başkanı Hızır Mürtezaoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda KADEKON ile ekonomi işbirliği geliştirme ve ön bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, bu tür fuar ve organizasyonların kentin tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek,
organizasyonların artarak devam etmesi dileğinde bulundu. Akçay, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu yetkilerine de teşekkür etti.
KADEKON Genel Başkanı Mürtezaoğlu ise, konfederasyon olarak İzmir'de yapacakları kurultay ve sergi şöleninin en kapsamlı organizasyonlardan birisi olacağını söyledi. Yapılacak kurultayın Karadeniz Bölgesi'nin tanıtılması, sosyal ve kültürel bütünlüğünün başka bölgelere aktarılması adına çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Mürtezaoğlu, Gümüşhane'nin de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi'ne katılarak hem bölgede tanıtımına hem de kalkınmasına katkı sağlayarak destek verilmesini istedi.

Konuşmaların ardından fuar organizasyonunun Müdürü Serhan Önür, Karadeniz'den 18 ilin katılacağı fuar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantıya KADEKON Genel Başkanı Hızır Mürtezaoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Özel Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, belde belediye başkanları, konfederasyon yetkilileri, Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı üyeler ve iş adamları katıldı.
Toplantının ardından Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu yetkilileri Bayburt'a hareket etti.