Chp, Ak Parti'li Doğan Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ve Konya Milletvekili Atilla Kart, '40 yıldır onlar halkı fişliyorlardı, şimdi biz onları fişliyoruz' diyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ve Konya Milletvekili Atilla Kart, '40 yıldır onlar halkı fişliyorlardı, şimdi biz onları fişliyoruz' diyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
CHP Konya Milletvekili Kart, yaptığı yazılı açıklamada halkın bir kesimini, diğer kesimine karşı kin ve intikam duygularıyla hedef gösteren, aşağılayan ve bölücülük yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ile birlikte Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Doğan'ın söylemlerinin demokrasi değerleriyle bağdaşmadığı gibi aslında AK
Parti'nin dayatmacı anlayışını, dikta özlemini ve günümüz uygulamalarını yansıttığını öne süren Kart, "Avni Doğan bir anlamda itirafta bulunmuştur" dedi.
Hamaset yaparak dini değerleri istismar eden, halk arasında ayrımcılık yapan herkesin, yargı önünde bunun hesabını vermesi gerektiğini kaydeden Kart, "Milletvekilleri de, Türkiye Cumhuriyeti'nin sade yurttaşları gibi yargılanmalıdır. Bu anlamda hiç kimsenin imtiyaz ya da dokunulmazlığı olamaz" ifadelerini kullandı.