Yeni sürüm Avatar ne zaman gelecek

Avatar filminin, merakla beklenen yeni sürümü ne zaman gelecek?


Ocak ayında gerçekleşmiş CES 2010 etkinliğinde piyasada henüz ciddiye alınacak 3D içerik satılmamasına rağmen, 3D televizyonlar ve 3D desteği sunan Blu-ray oynatıcılar tanıtılmıştı.

Şimdi, James Cameron üreticilere ümit veriyor: Gişe hasılat rekoru kıran Avatar filminin, 3D ev sinemasına özel sürümü duyuruldu.

Cameron'un Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada filmin DVD ve sıradan Blu-ray sürümünün 22 Nisanda çıkacağını belirtti. Kasım 2010'da ise filmin birçok ekstra içeren farklı bir DVD'sinin yanında filmin 3D sürümünü içeren Blu-ray de çıkacak.

Böylece film tam da yılbaşı alışverişi zamanına denk geliyor. Yeni sürüm hem 3D sinema, hem de 3D ev eğlencesi sektöründe büyük bir hareketlilik sağlayabilir.

Cameron bu sayede Titanic filmiyle elde ettiği gişe hasılat rekorunu kısa bir sürede kırabilir ve doğal olarak birçok dalda Oscar kazanmayı garanti altına alabilir. Avatar, Oscar ödüllerinde toplam dokuz dalda yarışıyor: En iyi film, en iyi reji, en iyi müzik (score), en iyi kamera, en iyi kesit, en iyi donanım, en iyi ses düzenleme, en iyi ses miksi, en iyi görsel efektler...