Sydv 26 Fakir Ve Muhtaç Aileye Ev Yaptı

Bingöl'ün Karlıova İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz'un talimatları ile evleri yıkılma tehlikesi geçiren fakir ve yardıma muhtaç 26 aileye ev yapıldı.

Sydv 26 Fakir Ve Muhtaç Aileye Ev Yaptı
Edinilen bilgiye göre ilçe ve bağlı köylerde maddi imkanı yetersiz olduğu için yıkılma tehlikesi geçiren evlerde kalan fakir ve muhtaç ailelerin olduğunu öğrenen Kaymakam Eşref Yonsuz, bu ailelere yardımcı olmak üzere proje hazırlanması talimatı verdi. Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan proje ile yardıma muhtaç ve bakımsızlıktan evleri yıkılma riski taşıyan ailelere toplam 350 bin lira tutarında barınma yardımı ve yeni ev yapıldı. Kaymakamlık, SYDV imkanları ile yapılan evleri sahiplerine teslim etti. Kaymakam Eşref Yonsuz, SYDV imkanları ile yapılan evleri inceleyerek ev sahiplerine hayırlı olmasını diledi.
Kaymakam Eşref Yonsuz'un kendilerini büyük bir sıkıntıdan kurtardığını belirten vatandaşlar ise, yeni ve oturulacak bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Evlerini teslim alan vatandaşlar, "Allah devlete zeval vermesin. Bizim maddi imkanlarımız yetersiz olduğu için evimizi onaramıyorduk. Harabeye dönen evimiz her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Evin yıkılması durumunda öleceğimizi bile bile burada yaşamaya devam ediyorduk. Çünkü başka gidecek yerimiz yoktu. Bu durumdan haberdar olan Kaymakam Eşref Yonsuz, bize yardımcı oldu. Allah ondan razı olsun" ifadelerini kullandı.