Gelinlik Sektörünün Kalbi İzmir'de Atıyor

Avrupa'nın en büyük üç fuarından biri haline gelen IF Wedding Fashıon İzmir, görkemli bir törenle 4'ncü kez kapılarını açtı.

Gelinlik Sektörünün Kalbi İzmir'de Atıyor
Türk gelinliğinin başkenti İzmir, görkemli bir açılış törenine sahne oldu. Barcelona ve Milona'daki Avrupa'nın en önemli gelinlik-damatlık fuarları ile yarışan, Türk moda ve hazır giyim sektörünün tek fuarı olan If Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 4'üncü kez kapılarını açtı. 21-24 Şubat 2010 tarihlerinde profesyonel ziyaretçilere açık olacak fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte herkesin el ele vererek uzun yıllardır üzerinde bulunan durağanlık toprağını silkelemeye çalıştığını söyledi.

NASIL ÇALIŞTIĞIMIZI HERKES BİLİYOR

Bu konuda belirli bir noktaya gelindiğine işaret eden Kocaoğlu, bu başarıda birçok fuar organizasyonunun özellikle IF Wedding'in büyük payı olduğunu söyledi. Bu fuarın elde ettiği başarının doğru teşhis ve sahip çıkılmasından kaynaklandığını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Yoğun emek ve çabaların ardından Avrupa fuarı haline getirilen ve İzmir'in bağrından çıkmış If Wedding Fashion İzmir Fuarı'nın, başka bir fuar şirketi tarafından taklit edilmeye çalışıldığını duyduk. Hazır pişmiş aşı alayım da yiyeyim mantığıyla bir şeyler yapmaya, oyun kurgulamaya çalışan kişilere de buradan hayıflandığımı, üzüldüğümü bildirmek istiyorum. İzmir adına ve sektör adına değil onlar adına üzüldüm. Biz diğer fuarlarımızı yaparken, mermer fuarında olduğu gibi ne pahasına olursa olsun İzmir'de tutmaya ve büyütmeye çalışıyoruz. Herkes nasıl iş yaptığımızı iyi biliyor. Nasıl bir duruş sergilediğimizi tüm Türkiye biliyor. Onun için kimse böyle şeylere heves etmesin."

İzmir Vali Vekili Sait Topoğlu da, gelinlik sektörünün kentteki gelişiminden dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek sektöre ilişkin istatistik bilgiler verdi. Türkiye gelinlik ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'inin İzmir'den sağlanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından bu yıl ilk kez fuar kapsamında düzenlenen İnci Taneleri Gelinlik Tasarım Yarışması'nın finali gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan 250 tasarım arasından seçilen 15 gelinlik tasarımında dereceye girenler belli oldu. Ünlü modacılar ve konusunda uzman isimlerden oluşan jüri üyelerinin belirlediği isimler şöyle: Birinci Fatma Palaoğlu, ikinci Şeyda Süleymanoğlu, üçüncü Gamze Çetinkaya. Tasarım yarışmasının birincisi Fatma Baloğlu, ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dan aldı.

Yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sühandan Özay, Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Başkanı Prof.Dr. Şölen Kipöz, Modacı Zeynep Acar, Modacı Siren Ertan Çarmıklı, Modacı Hanife Çetiner, Modacı Zuhal Yorgancıoğlu, Modacı Erol Albayrak, TMHF (Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Özgen, EGSD (Ege Giyim Sanayicileri Derneği) Başkan Yardımcısı Mukadder Özden, Sanat Yönetmeni Sedat Doğan, Tekstilci Abdullah Salkım, Tekstilci Tahsin Kahyaoğlu ve İZFAŞ Ar-Ge Müdürü Ege Acar.