Havşeri İçme Suyu İshale Hattına Hes Kuruluyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkenvekili Nevzat Pakdil ve bir kısım milletvekilleri Adıyaman'da Hidroelektrik Santralinin (HES) temel atma törenine katıldı.

Havşeri İçme Suyu İshale Hattına Hes Kuruluyor
2010 yılı içersinde Adıyaman'a verilmesi planlanan Havşeri İçme Suyu ishale hattı üzerine kurulacak olan hidroelektrik santrali kutuluyor. Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, Kayseri Milletvekili Yaşar Kanayel, Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Şevket Gürsoy, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkan Yaşar Güleş ve çok sayıda davetli hidroelektrik santralinin temel atma törenine katıldı.
Kurbanlar kesilerek temeli atılan Kurtköy Hidroelektrik Santrali Akar Enerji tarafından kurulacak. 2010 yılı Eylül ayına kadar bitirilmesi planlanan hidroelektrik santralinden 20 milyon kilowattsaat elektrik enerjisi üretilecek. Nevzat Pakdil ve diğer davetliler hidroelektrik santralinin temel atma töreninin temeline kürekle harç bıraktı.
Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, son yıllarda yer altı ve yer üstü kaynakların kullanımında önemli gelişmeler kaydedildiğini söyleyerek, "Türkiye'de alt yapı enerji kaynakları fazla değil. Türkiye enerjisini hidroelektrik santralleri ve termik santralleriyle karşılaması lazım. Doğal gaz ithal edilen bir enerjidir. Meşhur bir tabir vardır; 'Su akar Türk bakar'. Artık biz akan sulara bakmıyor, bunu enerjiye çeviriyoruz. Dünyanın kaynakları sınırsız değil. Dolayısıyla su kaynakları da enerji kaynakları
kadar önemlidir. Kaynakları en iyi şekilde kullanıp verimli hale getirmek zorundayız. Son 7 yıldır kömür kanyaklarını ve su kaynaklarını istifade edilir hale getirdik. Türkiye bir kısım kaynakları bakımından zengin, bazıları bakımından kıttır. Aklımızı, ilmimizi ve irfanımızı iyi kullanmak zorundayız. Çevre şartlarına riayet ederek su kaynaklarını kullanmanın mücadelesi içersinde bulunuyoruz" dedi.
Vali Ramazan Sodan ise konuşmasında, Adıyaman'ın elektrik üretiminde ve tüketiminde Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkat çekerek, hidroelektrik santralinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Havşeri İçme Suyu projesinden bahsettikten sonra, hidroelektrik santralinin Havşeri İçme Suyu projesi dahilinde olduğunu ve bunun ayrı bir gelir getireceğini dile getirdi.