Milas'a Yeni Bir Süt Toplama Merkezi

Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından hayata geçirilen 25'inci süt toplama merkezi ilçeye bağlı Çamlıyurt köyünde açıldı.

Milas'a Yeni Bir Süt Toplama Merkezi
Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından, Milas'a 50 km uzaklıktaki Çamlıyurt köyünde 25. Süt Toplama Merkezi açıldı. Süt Toplama Merkezi'ne; daha önceden sütlerini Aydın'nın Karpuzlu ilçesine götüren Çamlıyurt, Çallı, Akkovanlık, Ortaköy ve Olukbaşı köyündeki üreticiler sütlerini getirebilecek.
Açılışa; Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Çırak, Birlik Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gezgin, Birlik Müdürü Ali Akdeniz, Milas Ziraat Odası (MİZO) Başkanı İsmail Atıcı, MİZO Tarımsal Danışmanlık Merkezi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Serdar Baltacı, köy muhtarları ve köylüler katıldı.
Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Çırak, "Bilindiği gibi burası dört bölgeden oluşuyor. Çamlıyurt pilot bölge olarak seçildi ve soğutma merkezini buraya kurduk. Sütün daha kaliteli olması ve üreticinin eline daha fazla para geçmesi için yapıldı. Burası Milas'a bağlı olmasına rağmen sütler Aydın'a ya da başka yerlere gidiyordu, üretici mağdur oluyordu. O mağduriyeti gidermek, soğuk zincirle sütün daha iyi fiyata ve kaliteli satılması için soğutma tankını buraya kurduk." dedi.
Üreticilere bir uyarıda bulunan Çırak, "Sütün kalitelisini artırmak için 36 derecedeki sütün en kısa sürede 4 dereceye düşürülmesi gerekiyor. Süt bakteri üreten bir maddedir. O nedenle süt sağıldıktan sonra en kısa sürede tanka getirilmelidir." diye konuştu.
Başkan Çırak, önümüzdeki günlerde 200 süt üreticisinin bulunduğu Çamovası köyüne de 2 süt tankı konulacağını belirtti.
Konuşmanın ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesi kesilerek 25. Süt Toplama Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
ÇIRAK, ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Öte yandan Milas Süt Üreticileri Birliği'nin 23 Şubat'ta Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde CHP Muğla İl Genel Meclis Üyesi Halil Ilbıra aday olduğu açıklamıştı. Ilbıra'nın adaylığını açıklamasının ardından mevcut Başkan Hüseyin Çırak da adaylığını açıkladı.