Vali Harput Gölyazı'da İncelemelerde Bulundu

Bursa Valisi Şahabettin Harput, iki gün önce yaşanan yoğun yağışla Uluabat Gölü'nün seviyesinin yükselmesi sonucunda sel mağduru olan Gölyazı beldesinde incelemelerde bulundu.

Vali Harput Gölyazı'da İncelemelerde Bulundu
Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de hazır bulunduğu incelemede, belde muhtarı Fevzi Üner'den bilgi alan Vali Harput, vatandaşlarla dertleşti. Yoğun yağışların Bursa'yı da olumsuz etkilediğinin altını çizen Harput, "Ülkemizde yaşanan yoğun yağışların getirdiği felaketler geçmiş senelere nazaran bu sene daha fazla oldu. Şimdiye kadar bu gibi felaketle karşı karşıya kalınmadığı için fazla bir önlem alınmamış. Geçmişte yapılan birtakım yanlışlıklar sonucunda böyle bir felaketle karşı karşıya kalındı. Biz bu sel baskınlarını gündemimizin ön sırasına getirdik. İlgili kurumlarla irtibat kurarak mağduriyetin giderilmesi ve böyle üzücü olayların tekrar yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağız" dedi.
Uluabat gölünde yaklaşık 250 milyon metreküplük artış meydana geldiğini belirten Vali Harput, "Bursamızda yağışların yoğun olması ve bunun beraberinde eriyen karların getirdiği sular, göl seviyesinin yükselerek alçak kalan evlerin sular altında kalmasına sebep oldu. 28 tane evimiz etkilenmiş, 4 evimiz boşaltılmış durumda. Diğerleri de ilgili ekiplerimiz gözetiminde kontrol altında tutulmaktadır" diye konuştu.
Su yükselmesinin tekrar yaşanması durumunda kimsenin kahramanlık yapmamasını isteyen Vali Harput, "İlgili kurumlarımız hazırda beklemektedir. Olumsuz durumlar için gerekli planlamaları yaptık. Su basma ihtimali yüksek olan binalar öncelikli olmak üzere bir eylem planı oluşturuldu. Umarız istenmeyen durumlar yaşanmaz. Sel mağduru olan vatandaşlarımıza sosyal yardımlaşma vakfımız tarafından gerekli yardımlar yapıldı. Yapılmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu.