Gökova Fırkateyni Yuvaya Döndü

Aden Körfezi'nde korsanlarla mücadele eden TCG Gökova fırkateyni yuvaya döndü.

Gökova Fırkateyni Yuvaya Döndü
27 Eylül 2009 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı Poyraz Rıhtımı'ndan ayrılarak Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele hareketine katılan TCG Gökova fırkateyni, 143 gün sonra yurda döndü. Fırkateyni karşılamak için Donanma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Gökova, İzmit Körfezi'nde Donanma Komutanlığı'na bağlı gemiler tarafından selamlanarak rıhtıma yanaştı. Harp Filoları Komutanı Tümamiral Mücahit Şişlioğlu gemiye çıkarak personeline, 'Hoş geldiniz' dedikten sonra aileler gemiye alındı.

Beş aylık ayrılığın ardından gemi personeli ve aileleri buluştu. Gemi personeli ve yakınları subay, astsubay ve er salonunda bir araya geldi. Çok gururlu oldukları gözlenen Gökova fırkateyninin personeli, zorlu bir görevi hakkıyla yerine getirdiklerini, yeni vazifelere hazır olduklarını söyledi. Personel yakınları ise böyle ayrılıklara alışkın olduklarını, ailelerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını belirtti.

5 Ekim 2009 ile 10 Şubat 2010 tarihleri arasında Birleşik Deniz Kuvvetleri'ne (CMF) bağlı olarak Somali açıklarında faaliyet gösteren Gökova fırkateyninde 30 subay, 158 astsubay ve 79 er görev yaptı. Bölgeye ikinci kez giden Gökova fırkateyni, 5 Ekim tarihinde Cibuti Limanı'nda Gaziantep fırkateyni ile devir teslim töreni yaptıktan sonra görevine başladı. Gökova fırkateyninde 2 adet AB -212 helikopter, 1 su altı taarruz timi, 1 su altı görev timi görev yaptı.