Aksiyon Dergisi Karaloğlu'nu Kapak Dosyası Yaptı

Türkiye'nin en yüksek tirajlı dergilerinden olan Aksiyon Dergisi son sayısında Van Valisi Münir Karaloğlu'nun da aralarında bulunduğu valilere 12 sayfa ayırdı.

Aksiyon Dergisi Karaloğlu'nu Kapak Dosyası Yaptı
Aksiyon Dergisi'nin kapak yaptığı ve Zafer Özcan imzasıyla kaleme aldığı 'Seçilmiş Valileri' haber yorumda Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker, Malatya Valisi Ulvi Saran, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Mardin Valisi Hasan Duruer ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in halk-devlet kaynamasını fotoğraflarıyla okuyucularına duyurdu. Hükümetin başlattığı 'Demokratik Açılım'da vali faktörünü öne çıkaran haber yorumda Vali Münir Karaloğlu ile şu tespitlerde bulundu:

- "YASAKLAYARAK SORUN ÇÖZME DÖNEMİ BİTTİ"
"Van Valisi Münir Karaloğlu, ilk valilik deneyimini yaşayan bir bürokrat. Uzun yıllar kaymakamlık yaptıktan sonra, geçen dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunmuş. Mülki idaredeki değişimle ilgili onun yaklaşımı ise bu sürecin geç bile kaldığı yönünde. Türkiye'nin ceberut devletten hoşgörülü devlet anlayışına geçmesi gerektiğini belirterek mülki idaredeki anlayışın da bu doğrultuda değişmeye başladığı tespitini yapıyor. Karaloğlu'na göre artık vatandaşı hizaya sokmaya çalışan bir bürokratik zihniyetin sürdürülebilmesi mümkün değil: "Eskiden bir yerde sorun varsa yasak koyardınız ve çözerdiniz, artık böyle değil. Bürokrasiye, ülkeme bir şeyler katmalıyım ve ben sadece emanetçiyim anlayışı ile bakanlar, farklı yönetim anlayışı da ortaya koyacaktır. Vali Münir Karaloğlu da açılım sürecinin odağındaki bürokratlardan. O, sürecin önemini vurgulamakla birlikte, kendi tavrının açılım olmasa bile değişmeyeceğinin altını çiziyor. Vali olarak millet fertlerini her zaman hoş tutacağını, onların kültürüne, diline ve yaşam biçimine saygı duyacağını vurguluyor. Demokratik açılım süreciyle birlikte Van'da ciddi bir heyecan ve beklenti oluştuğunu belirten Karaloğlu, "İnsanlar artık terörle anılmaktan, terör bölgesi olarak bilinmekten bıkmış ve bezmiş. Vatandaş daha huzurlu, daha mutlu bir toplumda yaşamak istiyor. Burada yaşayan insanlar demokratik açılımla ilgili çok heyecanlı ve bu heyecanı boşa çıkarmamak lazım."