İznik'te Kent Müzesi Projesinden Vazgeçildi

Bursa'nın İznik ilçesine İnegöl Kent Müzesine benzer bir müzenin kurulması için kolları sıvayan kaymakamlık ve belediye bu projeden vazgeçti.

İznik'te Kent Müzesi Projesinden Vazgeçildi
Geçen yıl vefat eden Kaymakam Hüseyin Avcı tarafından restore edilen I. Murat Hamamının müzeye dönüştürülmesi için bir süredir devam eden çalışmalara son verildi. Kaymakam Nurettin Kakillioğlu ve Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, otopark, toplantı salonu ve engelli yolunun bulunmaması yüzünden hamamın müzeye dönüştürülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Kaymakam Kakilliğoğlu, restore edilerek ilçeye kazandırılan I. Murat Hamamının fiziki şartlarının kent müzesi için uygun olmadığını, bu yüzden projeyi şimdilik askıya aldıklarını ifade etti. Kakillioğlu, kent müzesi için ilerde uygun yer bakacaklarını bildirdi.
İznikliler ise, Bursa ve İnegöl'de bulunan kent müzelerine vatandaşların evlerinde bulunan objeleri bağışlayarak, yok olmayla karşı karşıya kalan mahalli zenginliklerin gün ışığına çıkarıldığına dikkat çekerek, böyle bir müzenin İznik'e de kurulmasını istiyor.