Bingöl Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşme Sevinci

Bingöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bingöl Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşme Sevinci
Bingöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Belediye hizmet binası konferans salonunda düzenlenen bir toplantı ile 1 yıllık sözleşme imzalandı. Toplantıda bir açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, emeğin kutsal bir kavram olduğunu belirterek, işçinin alın terinin kurumadan hakkını verme taraftarı olduklarını söyledi. Emeğin hakkının verilmesinin işverene ait bir görev olduğunu ifade eden Başkan Atalay, işçilerin mağdur edilmemesi için enflasyon oranının üzerinde bir zam yaptıklarını kaydetti. Başkan Atalay, "Biz emeği kutsal bir kavram olarak görüyoruz. Bize düşen işçinin emeğini alın teri kurumadan ödemektir. Buna itina gösteriyoruz. Eski bir belediye çalışanı olarak işçilerimizin yaşadığı sıkıntıları biliyor ve bundan dolayı arkadaşlarımızın hakkının verilmesine büyük önem veriyoruz. Hak İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası ile 1 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görüşme yapıldı ve uzlaşma sağlandı" dedi.
Belediyenin menfaatlerini koruyarak işçiye verilmesi gereken en iyi zamma karar verdiklerini belirten Başkan Serdar Atalay, günümüz şartlarında yapılabilecek en iyi artışı uyguladıklarını söyledi. Başkan Atalay, "İşçilerimizin mağdur olmaması için enflasyonun üzerinde zam yaptık. Türkiye şartlarında olabileceklerin en iyisini yaptık. Yaptığımız görüşmeler sonucunda işçilerimize yüzde 9.5 oranında zam verdik. Bunu belediyenin menfaatlerini koruyarak yaptık. İşçi arkadaşlarımızdan da bunun karşılığında aldıkları maaşın hakkını vermelerini istiyorum. Biz yönetim olarak her zaman işçilerimizin menfaatlerini gözetleyeceğiz. Belediyemiz bünyesinde çalışan şirket elemanları konusunda da çok hassas davranıyoruz. İyi niyet ile çalışan, namusu ve şerefi ile işini yapan şirket çalışanlarının işten çıkarılmasına asla göz yummayız. Bu konuda aradığımız tek şart iyi niyet ve işini yapmaktır. Bu şartları taşıyan hiçbir arkadaşımızın işten çıkarılmasına müsaade etmeyiz. Şuan belediyemiz bünyesinde görev yapan 242 şirket elemanı var. Bunlar iş ahlakına uygun çalıştığı sürece her zaman el üstünde tutulacak ve hiç kimse bunları işten atamayacaktır. Hizmet İş Sendikası ile belediyemiz arasında imzalanan 1 yıllık sözleşmenin, belediyemize, işçilerimize ve tüm Bingöl'e hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Toplantıda bir açıklama yapan Hizmet İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı A. Mecit Akdemir ise Belediye Başkanlığı ile yaptıkları görüşmelerin 21 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi. Akdemir, görüşmeleri devam ederken işçilerin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür edip, 2010 yılı için öngörülen toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından sözleşme Belediye Başkanlığı ve Hizmet İş Sendikası temsilcileri tarafından karşılıklı imzalandı. Toplu iş sözleşmesi imza törenine belediye başkan yardımcıları Yaşar Altun, Ali Sezgin, Burhanettin Arıkız, Belediye Meclisi üyeleri, işçi temsilcileri ve belediye işçileri katıldı.