Şahinbey'de Temizlik Kampanyasına Destek

Bir dizi program için Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, Şahinbey Belediyesi tarafından temizlik kampanyası kapsamında okullarda düzenlenen programa katıldı.

Şahinbey'de Temizlik Kampanyasına Destek
Fidanlık Mahallesi'nde bulunan Nuriye Zekeriya Kına İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel'in yanı sıra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Kutsal ve meclis üyeleri katıldı. Temizliğe büyük önem veren bir milletin torunları olduklarını ifade eden Nuriye Zekeriya Kına İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Hilmi Toprak, okul olarak temizliğe büyük önem verdiklerini
belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na temizlik konusunda göstermiş olduğu duyarlılığa ve eğitime olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Geçen yıl başlayan ve bu dönemde devam eden temizlik kampanyası kapsamında Nuriye Zekeriya Kına İlköğretim Okulu'nun ziyaret edilen 77. okul olduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu kampanya kapsamında amaçlarının temizlik yaptırmak değil temizlik bilincini oluşturmak olduğunu söyledi. Parkta, sokakta insanların farkından olmadan çevreyi kirlettiğini belirten Başkan Tahmazoğlu, "Vatandaşlarımızın bu alışkanlığını kampanya kapsamında bilinçlenmeye çevirerek, çevreyi kirletmeyi
önlemek istiyoruz. Belediye olarak her alanda eğitimi destekliyoruz. Geçtiğimiz dönem tüm okul birincilerimize ve SBS ve LYS'de ilk 500'e giren öğrencilerimize laptop hediye ettik. Bu yılda bu desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Temizlik kampanyasını gönülden desteklediğini ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na okullara ve eğitime verdiği desteklerden dolayı kutluyorum. Temizlik konusu çok önemli bu konuda okullarımızın da duyarlı olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bugün burada olmaktan ve bu programa katılmaktan onur duyuyorum" şeklinde konuştu.