Kuşadası'ndan Kruvaziyer Turizmi Çıkartması

Kuşadası Belediyesi, kruvaziyer turizmin daha da geliştirilmesi amacıyla gemi turizmi fuarlarına çıkartma yapmaya başladı

Kuşadası'ndan Kruvaziyer Turizmi Çıkartması
Kuşadası Belediyesi, kruvaziyer turizmin daha da geliştirilmesi amacıyla gemi turizmi fuarlarına çıkartma yapmaya başladı. Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen Akdenizin en büyük ve önemli Kruvaziyer fuarı olan Seatrade MED'e katılan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, bir dizi gözlemler ve görüşmeler yaparak Kuşadası'nın 2011 ve sonrası Kruvaziyer turizmindeki yeri hakkında değerlendirmeler yaptı.
Beraberindeki Kuşadası Belediye Meclis Üyesi ve Kültür-Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile Cannes'e giden ve fuar boyunca Princess Cruises,Caravan Turizm,Celebrity Cruises,Tura Turizm,Sea Song,Aydın Marine,Thomson ve Island Cruises gibi önemli firmaların yetkilileri ile bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, firmalarla 2010 yılı sezonunu değerlendirirken genel sektörel ve özelde Kuşadası limanı ile ilgili sorunlar, bildiri krizi, 2011 sezonu ve sonrası için görüş alışverişinde bulundu.
Fuarda İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Göreve geldiğimizden bu yana sürdürdüğümüz Tanıtım ve Turizm atağı açısından büyük önem taşıyan Kruvaziyer turizminin Akdeniz çanağındaki en büyük fuarında Kuşadası adına çok önemli görüşmeler ve gözlemler yapmak fırsatımız oldu.Kruvaziyer fuarı sürekli gelişim göstermekle birlikte son derece büyük rekabetlerin yaşandığı ve Kuzey Afrika, Karadeniz gibi alternatif pazarların mevcut pazarları tehdit ettiği bir dinamizme sahip.Kuşadası olarak özellikle yakın çevremizdeki İzmir,Çeşme gibi rakiplerimizin faaliyetlerine karşı Türkiye'nin zirvesindeki yerimizi korumamız ve piyasadaki gelişmeleri iyi değerlendirmemiz açısından şehrimizin Turizm kalitesini yükseltmemiz ve özellikle altın üçgen ve liman bölgesinde istikrarı ve düzeni sağlamamız gerekmektedir. Altın Üçgen diye tanımladığımız bölgenin Turizme kazandırılması amacıyla yaptığımız görüşmelerde sevindirici gelişme olarak şehrin eski mahallelerini ve çarşısını içeren "OLDTOWN" yürüyüş turlarının başlatılması konusunda Kruvaziyer Acentalarıyla görüş birliğine varılmıştır. Bu geziler hem Kuşadası'nın tarihi ve kültürel dokusunun ve mimarisinin tanıtılması hem de turistik çarşının gemi müşterileri tarafından daha çok gezilmesini sağlayacaktır.2011 sezonundan itibaren başlayacak bu turların Kuşadası turizmine büyük katkı sağlayacağı inancındayım "dedi.