AK Partili Canikli'den CHP'ye: Siz de PKK ile bağınızın olmadığını ispat edin

AK Parti Grup Başkanvekili, Wikileaks'ın yayımladığı belgelerde Başbakan'ın İsviçre'de parası olduğu yönündeki iddiasına sahip çıkan CHP'ye sert çıktı

AK Parti Grup Başkanvekili, Wikileaks'ın yayımladığı belgelerde Başbakan'ın İsviçre'de parası olduğu yönündeki iddiasına sahip çıkan CHP'ye sert çıktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili, PKK'lıları işe aldığı iddiasının bulunduğunu hatırlatan Canikli, "Siz PKK ya da illegal örgütlerle bir bağınız olmadığını ispat edin ya da belge getirin demek ne kadar abes ise Sayın Kılıçdaroğlu'nun da öyle bir talepte bulunması akla, vicdana, ciddiyete uymaz." dedi.

TBMM'de konuşan Canikli, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin 'Sayın Başbakan İsviçre bankalarında hesabı yoktur belgesini bulabilir. Milletvekili adayı olurken nasıl sabıka kaydı yoktur belgesini almışsa bu belgeyi de Sayın Başbakan alabilir.' yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi. Canikli, "Sicil kaydının tek merkezde digital ortamda saklanması mümkün değildi ama artık mümkün. Sabıka kaydı önceden isteniyordu artık istenmiyor. Devlet o kayıtlara sahip. İlgili kurumlar ulaşabiliyor. Eğer onu esas alırsak bu ülke yaşanmaz hale gelir. Bütün dünya yaşanmaz hale gelir. Herkes herkes hakkında bir takım iddialarda bulunur. Ya da ortaya atılan iddiaların doğruluğunun ya da yanlışlığının tespit edilmesi, ispat edilmesi karşı tarafa yüklenir ki gerçekten kuralsız bir dünya haline gelir." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde işe aldığı hükümlü çalışanların önemli bir bölümünün bölücülükten ve PKK terör örgütü üyesi kişileri işe alındığının bilindiğini hatırlatan Canikli, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu hakkında iddialar da vardır. Şimdi şunu söyleyebilir miyiz? SSK Genel Müdürü olduğu dönemde işe aldığı ve hüküm giymiş çalışanların önemli bir bölümünün bölücülükten, PKK terör örgütü üyesi olmaktan ya da illegal sol örgütlerin üyesi olmaktan mahkum olduğunu biliyoruz. Bunlar belgeli bir şekilde ortadadır. Bundan yola çıkarak sayın Kılıçdaroğlu'na şunu söylememiz ne kadar doğru olur? Siz böyle bir alım yapmışsınız. Siz PKK ya da illegal örgütlerle bir bağınız olmadığını ispat edin ya da belge getirin demek ne kadar abesse, ne kadar yanlış bir yaklaşımsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun da öyle bir talepte bulunması akla, vicdana, ciddiyete uymaz kesinlikle."

ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI

AK Partili Nurettin Canikli, İstanbul'da polisin öğrencilere orantısız güç kullanmasıyla ilgili olarak da "Polisimizin o aşamaya gelmeden önce kurallara uygun davranmaları konusunda gerekli, yasaların zorunlu kıldığı o ikaz, hassasiyeti gösterip göstermediğine bakmak lazım. Eğer bu yapılmasına rağmen yine de yasal çizgiler dışına çıkma noktasında ısrarlarını sürdürmüş iseler yani bir başka deyişle yasadışı, kuralların dışında bir gösteriye dönüşmüş ise elbette ki polisimizin temel görevlerinden birisi de yasadışı bir takım eylemleri bertaraf etmektir. En temel görevleri budur. Bu çerçevede yapılmış ise kimse polisimize görevini neden yaptığı konusunda bir suçlamada bulunamaz. Bunun ayrıntılı bir şekilde prosedürün izlenip izlenmediğine bakılması gerekiyor." yorumunu yaptı.

ABDULATİF ŞENER'E CEVAP VERDİ

Canikli, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in Wikileaks belgelerine ilişkin sözlerine de tepki gösterdi. Şener'in daha önce bu iddiaları niye açıklamadığını soran Canikli, "Sayın Şener'in açıklaması gerekir. Bu tür bilgiler varsa o dönemde bu bilgilerin paylaşılması gerekirdi. Daha yakışık alırdı. Aradan bunca zaman geçtikten sonra bir olay vesilesi ile böyle açıklamalar yapmak ne kadar doğru olur. Bunu kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Eğer açıklanması gereken bir hassasiyet söz konusu ise o anda açıklanması gerekirdi." ifadelerini kullandı.