TP Genel Başkanı Şener: Wikileaks belgelerini hazırlayanlar görüyor da Türkiye'dekiler görmüyor mu?

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Wikileaks belgelerinde hükümetteki yolsuzluklara dikkat çekildiğini savunarak, "Sürekli olarak ba

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Wikileaks belgelerinde hükümetteki yolsuzluklara dikkat çekildiğini savunarak, "Sürekli olarak bana değişik vesilelerle soruyorlar, Niye hükümeti bıraktın, iktidarı niçin bıraktın? diye. Ben de Wikileaks belgelerinde hükümeti neden bıraktığım yazıyor' dedim." dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı beldesindeki yerel seçimleri takip etmek için Bursa'ya gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen bölge toplantısına katıldı.

Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şener'e, dün Ovaazatlı'da yaptığı, "Benim bakanlığı niye bıraktığımın yanıtı Wikileaks belgelerinde çıktı. Belgelerde, 'Hükümette o kadar çok yolsuzluk var ki bir bakan bıkıp usandı istifa etme noktasına geldi' deniliyor." şeklindeki açıklamasındaki kastı soruldu.

Kendisine, değişik vesilelerle AK Parti'den neden ayrıldığına ilişkin sorular sorulduğunu hatırlatan Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, "Dün Ovaazatlı'da yaptığım konuşmamda niye bıraktığımı okyanus ötesindekiler, 'Wikileaks belgelerini hazırlayanlar bile bildikleri halde Türkiye'dekilerin bilmiyor olmaları mümkün değildir' yönünde ifadeler kullandım. Buradaki kastım şudur; belgelerin birinde 'hükümette o kadar çok yaygın yolsuzluk hadisesi var ki bakanlardan biri istifanın eşiğine geldi' diyor. Ne demek istediğim de herhangi bir yoruma açık vermeyecek şekilde açık ve nettir." diye konuştu.

Ardından, toplantı için salona geçen Şener'in, salondaki boş koltukları görünce gerildiği gözlendi. Salonun büyük bir bölümünün boş olduğu dikkat çekti.