'Adıyaman'da Bugün Gazetesi' 8. yaş gününü kutladı

Adıyaman'da 1 Aralık 2003 yılında kurulan 'Adıyaman'da Bugün' Gazetesi kuruluşunun 8. yılında Gazeteci-Yazar Gülay Göktürk'ü Adıyaman'a getirdi.

Adı

Adıyaman'da 1 Aralık 2003 yılında kurulan 'Adıyaman'da Bugün' Gazetesi kuruluşunun 8. yılında Gazeteci-Yazar Gülay Göktürk'ü Adıyaman'a getirdi.

Adıyaman'da Bugün Gazetesi kurucularından ve köşe yazarı Dr. Abuzer Demir, gazetenin 8. yılını düzenlenen konferans ve çeşitli etkinliklerle kutlamanın mutluluğun yaşadığını belirtti. Demir, 'Adıyaman'da Bugün' gazetesinin yerel bir yayın organı olarak 8 yıldır Adıyamanlı okurlarıyla yoluna devam ettiğini söyledi. Demir, şöyle konuştu:

"Kentin sorunlarını belli bir görüşe sahip olmadan, herkesin okuduğu tarafsız, doğru ve ilkeli bir gazetecilik anlayışı ile kamuoyunda yaptığımız haberlerle okuyucularımızla paylaşıyoruz. Yerelde bir gazete çıkarmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz ancak taşıdığımız sorumlulukla yolumuza devam etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu mesleği yapan gazetecilerden, zengin olan çıkmaz, ancak en zengini kendi yağında kavrulacak kadar zengindir. Çünkü bu iş bir sevda işidir. Gazetecilik sevdası ise az para ile çok emek anlamına gelir. Kurulduğu günden bu yana bizlerle çalışan meslektaşlarımıza ve emeği geçenlere şükranlarımı iletiyor, teşekkür ediyorum."

Adıyaman'da Bugün Gazetesinin kuruluşu nedeniyle düzenlenen konferans katılan Vali Ramazan Sodan ise bir selamlama konuşması yaparak, şöyle konuştu: "Sürekli okuduğum bir gazete ve bugün kuruluşunun 8. yılı nedeniyle düzenledikleri Demokratik Açılım ve Medya konulu konferansla ülkemizin içinde bulunduğu değişim sürecinde önemli bilgilerin paylaşılmasını diliyorum. Demokrasiyi daha iyi yaşayabilmek için demokratik bir sistem ve herkes için özgürlük istiyorsak bu açılım umarım ülkemizi hak ettiği yere getirir. Ben Adıyaman'da Bugün Gazetesinin çalışanlarını ve kurucularını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Adıyaman'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Gazeteci-Yazar Gülay Göktürk ise kenti çok sevdiğini, içinde yaşadıklarını güzel bir şekilde anacağını ifade etti. Göktürk, katıldığı 'Demokratik Açılım ve Medya' konulu konferansta şunları ifade etti:

"Adı her ne kadar demokratik açılım olsa da bu benim için bir Kürt açılımıdır. Bu açılım Cumhuriyet'ten bu yana ileri gelenlerin, hacıların, hocaların, bürokratların ve Kürtlerin katılımıyla süregelmiş ve halen devam etmektedir. Bugün de büyük bir önemle demokrasi teması ile açılım halen devam ediyor. Darbeler ve geçmişte yaşananlar bugün de Kürt halkını unutturamaz. Eğer etnik bir ayrım olmayacaksa 1925 yılından bu yana süren asimile etme politikasını değiştirip, bu Kürt halkını tanıyıp onlarla bir bütün olarak yaşamak ve demokrasi çerçevesinde bu halkı tanıyıp onlarla yaşayabilmemiz gerekiyor. Açılım aslında herkesle beraber, bir arada ve ortak yaşam içerisinde bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşayabilmek için büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle Türkiye'nin demokratikleşmesi ve açılımın herkesi tam anlamıyla içine alması Kürtlerin de olduğu tüm toplumu tanıyacak şekilde, silahla ya da güç ile değil barış ve huzur içerisinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bütün açılım sürecinde ise en önemli rol medyanın doğru ve okuyucularını doğru bilgilendirmesi ve konuyu doğru anlatması ile mümkün olacaktır."

Adıyaman'da Bugün Gazetesi ve Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat Bilim Derneği (AKSEB) işbirliği ile gerçekleştirilen konferansa Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel, Adıyaman AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy ve çok sayıda davetli katıldı.