Vahöp 158'inci Basın Açıklamasını Yaptı
Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) tarafından düzenlenen 'Baş örtüsüne özgürlük' açıklamalarının 158'incisi yapıldı.

olduklarını iddia eden bir toplum açısından düşündürücü bir karardır. Bu ülkede başörtülü öğrenciler akıl ve vicdan dışı öfkelere kurban edilerek sürgünler yaşıyor ve temel hakları olan eğitim hakları açıkça engelleniyor" dedi.
Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) bazı öğrencilerin mağdur edildiğini ifade eden Demirel, "Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği sınavlara ve üniversitelere başörtülü öğrencilerin girmeleri engelleniyor. Yasal olmayan yasağı hafifletmesine rağmen başörtülü öğrencilerin KPSS'de bazı yerlerde mağdur edilmesi, Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıtlarının engellenmesi bu yaman çelişkinin kurumsal bir ilke olarak ne kadar derinlerde olduğunu ortaya koyuyor.
Ayrıca yasakçı zihniyete sahip ve başörtülülere kampüs yasağı bile uygulayan Kocaeli ve Mersin Üniversiteleri'nin eski rektörlerinin yeniden rektör olarak atanmalarını kaygı verici bulmaktayız" şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
