Engelli genç, evine çıkmak için Bakan Çelik'ten asansör istedi

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden 25 yaşındaki engelli bir genç, 2 katlı evine daha rahat çıkabilmek için Devlet Bakanı Faruk Çelik'ten

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden 25 yaşındaki engelli bir genç, 2 katlı evine daha rahat çıkabilmek için Devlet Bakanı Faruk Çelik'ten asansör istedi.

Teleferik Mahallesi'nde ikamet eden fiziksel engelli Önder Özkaya, annesi Sevgi Özkaya ile birlikte Devlet Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı törene geldi. Tören sonrası Bakan Çelik'in önüne çıkan önder Özkaya, "Sayın Bakanım sizden asansör istiyorum. Evime daha rahat çıkabilmek için. Evimiz 2 katlı, ama çıkıp inmekte zorlanıyoruz. Balkonuma çıkacak bir asansör istiyorum." dedi.

Engelli gencin annesi Sevgi Özkaya da, "Çok zorlanıyoruz. Oğlum her istediğinde eve girip çıkamıyor. Bir asansör yapılırsa hayatımız kolaylaşacak." dedi.

Özkaya ailesinin derdini dinleyen Bakan Çelik ise AK Parti İlçe Başkanlığı yetkililerine, engelli gençle ilgilenmeleri talimatını verdi. Bunun üzerine Sevgi Özkaya ve oğlu Önder Özkaya, Bakan Çelik'e teşekkür ederek tören alanından ayrıldı.