Gediz Barajı Projesinin İhale Tarihi Açıklandı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, içme suyu ve sulama amaçlı olarak yapılacak olan Gediz Göleti için 05.01.2011 tarihinde proje ihalesi yapılacağı bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 3,5 milyon metreküp su tutma kapasitesiyle baraj olarak anılmaya başlanılan Gediz Göleti'nin 400 hektar alanı sulaması bakımından bölgenin en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi.
Muhipler Göleti yerine yapılacak olan Gediz Barajı projesi için sevindirici gelişmeler yaşandığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Ankara ziyareti sonrasında yaptığı yazılı açıklamasında, Muhipler Mahallesi mevkiinde DSİ tarafından yapılması planlanan içme suyu ve 400 hektar alanı sulaması bakımından bölgenin en büyük projeleri arasında yer alan Gediz Barajı proje ihalesinin ilk aşaması için 5 Ocak 2011 tarihinde oturum kararı alındığını müjdeledi. Ödeneği ayrılan ve yatırım programına alınan Gediz Barajının bölge için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Saraoğlu "İlçemizde sulu tarıma geçilmesi ve gelecekte içme suyunun da garantisi haline gelen Gediz Barajı proje ihalesi 5 Ocak 2011 tarihinde yapılarak girmek isteyen firmalar belirlenecektir. Her türlü müracaat ve taleplerimizin değerlendirilmesinde yanımızda olan başta Milletvekilimiz Sayın Dr. Soner Aksoy olmak üzere emeği geçen herkese Gediz Halkı ve Şahsım adına teşekkür ederim. Gediz Barajı tarımla uğraşan vatandaşlarımızın ve bölgemizin ekonomik olarak güçlenmesine imkan sağlayacak büyük bir projedir" dedi.