"Asıl fetih yüreklerin fethidir"

Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Ertuğrul Kaba, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini gör

Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Ertuğrul Kaba, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini görmek isteyenlerin Mekke'nin fethine bakmasını söyledi. Kaba, "Buradan anlamaktayız ki asıl fetih, yüreklerin fethidir." dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi, yılbaşı akşamı Mekke'nin Fethi'nin 1380'inci yıl dönümü nedeniyle program düzenledi. Kastamonu Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Ertuğrul Kaba katılımcılara Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü nedeniyle konuşma yaptı.

Ertuğrul Kaba, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini görmek isteyenlerin, Hazreti Muhammed'in (s.a.v) Mekke'yi fethine bakmalarını istedi. İslamiyet'in yayılmasında bir dönüm noktası niteliğinde olan Mekke'nin fethedilmesinin her açıdan örnek alınacak bir olay olduğunu vurgulayan Kaba, şunları söyledi: "Kendisi ile yapılan anlaşmanın Mekkelilerce bozulması nedeniyle Mekke'yi fethetmeye hazırlanan Hazreti Muhammed (s.a.v) ve ordusu, fetih esnasında bir damla kan bile dökmemiş, fetih gerçekleşince belde halkına güvence vererek her bir ferdinin can ve malını emniyet altına almıştır. Buradan anlamaktayız ki asıl fetih, yüreklerin fethidir. Yoksa tarihte birçok zalim hükümdarın topraklarını genişletmek uğruna yapmış oldukları kıyımlar fetih değil zulümdür."

Mekke'nin fethinin, Kabe'nin bu şehirde bulunması nedeniyle de ayrı bir önem arz ettiğine işaret eden Ertuğrul Kaba, şunları kaydetti: "Bu fetihle birlikte Müslümanlar dünyada en önemli mekan olan Kabe'yi fethettiler. Vücudumuzda da en önemli organ kalptir. Kalplerin fethedilmesi, Kabe'nin fethi kadar önemlidir. Bu da ancak adalet ve hakkaniyeti gözeterek olur. Biz, Peygamber Efendimizin yapmış olduğu fethi kendimize örnek alıyor, bu metodu benimsiyoruz."

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi'nin ilahi grubunun ilahileriyle devam eden programın sonunda Yurdun Tiyatro Kulübü Mekke'nin fethini sahneye koydu. İzleyicilerin duygulandığı geceye Ağlı Belediye Başkanı Muharrem Dinç, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi Başkanı Hasan Yetişken, Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Butur, Özel Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Celal Çivcioğlu, Diyanet Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır ve çok sayıda davetli katıldı.