Bergama Devlet Hastanesi'nde sigara bırakma polikliniği açıldı

İzmir'in Bergama ilçesindeki Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi bünyesinde sigara bırakma polikliniği açıldı. Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Metin Özkan,

İzmir'in Bergama ilçesindeki Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi bünyesinde sigara bırakma polikliniği açıldı. Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Metin Özkan, kişi ve toplum sağlığını tehdit eden faktörlerin başında gelen sigara bağımlılığıyla mücadele amaçlı hizmet verdiklerini belirtti.

Dr. Özkan, sigaranın zararlarının farkında olan ve çaba harcayıp kendi kendine bırakamayanların istediği sonuca ulaşabilmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını anlattı. Özkan, "Kişinin yaşı, mesleği, ne kadar zamandır ve ne miktarda sigara içtiği, zararları hakkında yeterince bilgi sahibi olup olmadığı, bırakma konusundaki istek ve kararlılığı inceleniyor. Psikolojik ve gerekiyorsa ilaç desteği de katılarak sigarasız bir hayata başlamaları sağlanıyor." dedi. Göğüs Hastalıkları 3 Nolu Poliklinik'te hizmet veren sigara bırakma polikliniğinden faydalanmak isteyenlerin, 633 61 00 numaralı telefondan randevu alması ya da hasta kayıt kabul birimine bizzat müracaat edilmesi gerektiği bildirildi.