Başkan Cem KARA Muhtarları bilgilendirdi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, önceki gün köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Çatalca Belediyesi Meclis Salonunda Başkan Cem Kara, köy ve uzak mahallelerin planlarından, dere ıslah çalışmaları, temizlik çalışmaları gibi birçok konuda belediye çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi verdi ve muhtarların görüşlerini aldı.

Başkan Cem KARA Muhtarları bilgilendirdi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, belediyenin yaptığı çalışmaları tüm şeffaflığıyla çeşitli kesimlerle paylaşmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden itibaren, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, muhtarlar ve halkla bir araya gelerek yapılanları ve çalışmaları anlatan Başkan Cem Kara, 15 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oy birliği ile kabul edilip, 8 Kasım 2010 tarihinde onaylanan ve 11 Kasım 2010 tarihinde askıya çıkan 1/1000 Ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı hakkında ilk önce halkı, ardından ilçedeki mimar, mühendis ve müteahhitleri bilgilendirten sonra geçtiğimiz gün de, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Çatalca Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda konuşan Başkan Cem Kara; “2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandık. Şu an 2010 yılını bitireceğiz. Aradan geçen bu süreç içerisinde 27 köyümüzün 2 tanesinde plan vardı. 9 mahallemizin de 2 tanesinin planı vardı. 6 yılın sonunda bulunduğumuz nokta ise, 25 köyün 12’sinin 5000 ölçekli planları İBB tarafından yapıldı. Geriye kalan 13 köyün daha 5000 ölçekli planları yok. Çatalca merkezde çıkan 1/1000 ölçekli planlardan sonra işimiz bitmedi. İBB Meclisinde, kürsüde söyledim, yine söyleyeceğim. Daha ben çok gelip gideceğim. Köylerimizin, uzak mahallelerimizin daha planı yok. El birliği içerisinde bunları başaracağız” dedi.

Plan yapmanın zorlukları hakkında da konuşan Başkan Cem Kara, “ İSKİ koruma havzasında yer alıyoruz ve 1/100.000 ölçekli planlara göre de Çatalca’mız mutlak tarım alanında. 26 adet kurumdan görüş alıyoruz. Plan yapmak gerçekten çok zor” dedi.

Belediye Başkanı Cem Kara “10 aydır İzzettin Mahallemizde Biyomedikal Sağlık Meslek Lisesi yapmak için bekliyoruz. İl Tarım Müdürlüğü’nden görüş bekliyoruz. Bu okul yeri Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’nun da bildiği bir mesele ama tarım yasakları önümüze engel olarak çıkıyor. Bir okul için bile bu kadar beklediğimiz bir bürokrasi içerisindeyiz. Ormanların içindeyiz, su koruma havzası içindeyiz. Burada biz yaşayamazsak, karnımızı doyuramazsak, kim koruyacak bu ormanları ve gölleri, dereleri” dedi.

Köylerin planları ve son durumları hakkında da tüm köyler ve mahalleler ile ilgili olarak tek tek bilgi veren Başkan Cem Kara, Devlet Su İşleri tarafından yapılan dere ıslah çalışmaları hakkında da muhtarları bilgilendirdi.

Toplantı da1042 km² ile büyük bir coğrafyada temizlik hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yapılması için uğraş verildiğinin de altını çizen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; ”3512 adet çöp konteynırımız var. Önceden 2722 olan konteynır sayısına 790 adet daha ilave ettik. 350 konteynır eksiğimiz daha var, bu sorunu da kısa zamanda çözeceğiz. Bu konteynırları büyük bir coğrafya içerisinde toplayıp, Silivri katı atık istasyonuna götürüyoruz. Bu gerçekten büyük bir külfet ve ülke ekonomisi için sıkıntıdır. Bunca masraf gerçekten göz ardı edilemez. Ama Çatalca’da Koğukdere Mevkiinde katı atık istasyonu yapmak için görüşlerimizi beyan ettik ve Çatalca Merkez ve yakın çevresi 1000 ölçekli planı içerisine bunu ekledik. Geriye katı atık istasyonunun yapılması kaldı. Bundan sonra bir nebze olsun rahatlayacağız” dedi.