Adıyaman'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanıyor

Adıyaman'da Dünya Engelliler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlaması, engelli derneklerinin Adıyaman H

Adıyaman'da Dünya Engelliler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlaması, engelli derneklerinin Adıyaman Hükumet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumundan sonra konuşmalara geçildi. Törende konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Mustafa Orhan 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından dünya özürlüler günü olarak ilan edilen 3 aralık tarihinin, toplumun özürlüler konusunda bilgi sahibi olmasında ve kamuoyu duyarlılığının oluşturulmasında büyük önemi olduğunu söyledi.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "Şüphesiz engellilerin toplumsal yaşama uyum sağlamalarına yönelik zorlukları var. Bu zorluklar hepimizi ilgilendiriyor. Özürlü bireylerin tedavisi, eğitimi, meslek edinmeleri ve onların toplumun sağlam fertleri gibi üreten kişiler haline gelmelerine imkan sağlamak, devlet ve toplum olarak hepimizin görevidir. Hiç kimsenin hayatının sonuna kadar sağlıklı yaşayacağına garantisi yoktur. Haliyle her birimizin özürlü olması muhtemeldir. Bu nedenle özürlülük hayatın bir gerçeği, özürlülerde toplumumuzun bir parçasıdır. Yapılan araştırmalarda genelde nüfusun %10'nu engelli kabul edilmektedir. Bir de engelli yakınlarını hesaba katarsak yaklaşık toplumumuzun 1/4dür. Bu durumda hepimizi, toplumumuzu ve devletimizi yakından ilgilendirmektedir." dedi.

Sodan, son zamanlarda hükumetin yaptığı ayni, nakdi yardım hizmeti, özürlü evde bakım hizmeti, kadınlara, yaşlılara ve çocukları korumaya yönelik hizmetlerin çok yararlı hizmetler olduğunun altını çizdi.

Dünya Engelliler Günü kutlamasına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile engelli vatandaşlar katıldı.