Edirne Roman Derneği üyeleri Başkan Sedefçi'yi ziyaret etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kendinize inanın ve güvenin. İnsanın tek dostu kendisidir, tek düşmanı yine kendisidir. Kavgacı olmayın, barış

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kendinize inanın ve güvenin. İnsanın tek dostu kendisidir, tek düşmanı yine kendisidir. Kavgacı olmayın, barışçıl olun, hakkınız yense de soğukkanlılığınızı koruyun." dedi.

Edirne Roman Derneği (EDROM) üyeleri, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sedefçi, kendisinin de Yıldırım Mahallesi'nde dünyaya geldiğini ve Hacıilbey İlköğretim Okulu'nda okuduğunu söyledi.

Sedefçi, şunları ifade etti: "Ben kenar mahalle çocuğuyum. Onlar gibi düşünüyor, onların gözü ile Edirne'ye bakıyorum. Halkın gözü ile bakıp Edirne'ye hizmet vermeye çalışıyorum. Benim, ilköğretimde okurken sıra arkadaşım vardı. O benden bir şeyler öğrendi, ben ondan bir şeyler öğrendim ve 1989 yılında ben belediye başkanı, o da mahalle muhtarı seçildi. Ben hayatım boyunca insanların diline, dinine, ırkına bakmadım. İnsana insan olduğu için değer verdim.

Sedefçi, "İnsanların ekonomik yönü iyi olmayabilir, yaşam şartları çok zor olabilir. Sizlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Tek şartım başarılı olmanızdır. Kendinizi başarıya endeksleyin. Ben sizlerden mühendisler, mimarlar, doktorlar, avukatlar, milletvekilleri, belediye başkanları çıkacağına inanıyorum. Başarı şansınız çok yüksek. Tüm gücümüzle sizlerin yanındayız. Kendinize inanın ve güvenin. İnsanın tek dostu kendisidir, tek düşmanı yine kendisidir. Kavgacı olmayın, barışçıl olun, hakkınız yense de soğukkanlılığınızı koruyun."

EDROM Başkanı Erdinç Çekiç de 2009 yılında gençlerin eğitimine yönelik bir proje başlattıklarını, proje sayesinde 500 öğrencinin eğitimine katkı sağlandığını anlattı.

Çekiç, "Belediyemizin destekleriyle şu anda 30 üniversite öğrencimiz eğitimine devam ediyor. Gençlerimiz belediyemizden destek aldıklarını öğrendiler ve sizleri ziyaret etmek istediler. Gençlerimizin eğitimine destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu destekleriniz olmasaydı, şu anda eğitimini yarıda bırakan öğrencilerimiz olacaktı." dedi.

Öğrenciler ise Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye, katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket hediye etti. Ziyaretin sonunda öğrenciler Atatürk odasını ziyaret etti.