Ak Parti Sapanca İlçe Dayanışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, 2011 seçimlerinde 7 milletvekili çıkaracaklarını söyledi.

AK Parti Sapanca İlçe Dayanışma Meclisi toplantısı Sapanca Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.
Düzenlenen toplantıya AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Sapanca ilçe başkanı Nazmi Bostancı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, belediye ve il genel meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ,ilçe yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti Sapanca ilçe başkanı Nazmi Bostancı "Tüm birimlerimizle üye kayıtları ve bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Referandum sonuçlarında da görüldüğü üzere ilçemizde yüzde 63 gibi net bir orana ulaştık bu teşkilat olarak heyecanımızı ve azmimizi yitirmediğimizin en büyük göstergesidir" dedi.
Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Yerel seçimlerde birkaç söz verdik ancak toparlandık ve bunlara başlıyoruz. Sapanca'nın merkezinde bulunan terminali yıktık ve oraya çok kısa bir zamanda kent meydanı yapacağız. Işıklandırılınca çok güzel bir alan olacak. İkinci projemiz kentsel dönüşüm. Dün arkadaşlarımız kentsel dönüşümle ilgili bilgi ve belgeleri getirdiler TOKİ'nin müteahhit bir firması var ortaklaşa çalışıyoruz ilgili firma tespit ve çalışmaları yaptı o bölgede 110 dönümlük kentsel dönüşüm yapacağız. Şu anda çok fazla bir sıkıntı gözükmüyor çok güzelde bir proje yapıldı. Orada yaşayan vatandaşlarımızı bazıları yanıltmak için her şeyi söylüyorlar. Şunu söyleyeyim hiçbir yere gitmiyorlar arkadaşlarımızı kendi alanları içerisinde barındıracağız. Ön kısımda normal konut halinde konut yapacağız. Hakikaten çok güzel bir proje oluyor bitsin sizlere de takdim edeceğiz. 204 konut civarı ayrıca Roman vatandaşlarımızın bulunduğu alanda da 300-350 civarı konut yapacağız hemen bu alanın ön tarafındaki alanda yapacağımız ilçe hastanesi için mart ayında ilk kazmayı vuracağız ve bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Dün toplantı yaptık hakikaten Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm planlıyoruz o sebeple özellikle teşkilatımızın bize yardımcı olarak bunu vatandaşlarımıza anlatması lazım. Bizim için önemli olan oradaki vatandaşlarımızın insan gibi yaşamaları biz zaten bunu da seçimde söyledik. Oraları dizayn edip düzenleyeceğiz. O insanlarda bizim insanlarımız ve bu toplumda o insanlara ihtiyacımız var. Avrupa'da kovulan bu insanları ilçemizde böyle güzel projelerle destekleyerek örnek olmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Yeni yapılacak alışveriş merkezi hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Uslu, " Herkes bir birine burası ne olacak diye soruyor olabilir. Gerçekten çok güzel bir proje oluyor, son aşamasına geldiği zaman sizlere de takdim edeceğiz, zannederim mart ayında inşaatına başlamış oluruz. Az öncede söylediğim gibi çok güzel bir proje oluyor içerisinde yürüyen merdivenleri , önünde açık bahçesi , dükkanları ve büroları, 450 kişilik anfi konferans salonu, 2 tane cep sineması, fastfoodu olan bir proje zamanı geldiğinde mecliste arkadaşlarımızla tartışıp gerekli değişiklikleri yapabileceğiz. Sapanca'ya yakışır bir alışveriş merkezi olacak. Söz verdiğimiz hizmetlerden bir diğeri olan Sapanca İzmit yolunun duble olması için gerekli projeleri yaptırdık yılbaşından sonra Karayollarına sunacağız kavşaklarla beraber birçok değişiklik olacak yani Sapanca'nın İzmit bölgesinden girişini tamamen değiştirmiş olacağız. Kestanelik bölgesinde önde ticari alanın olduğu kentsel dönüşümünde gerçekleşmesi sonucu görüntü tamamen değişmiş olacak. Kırkpınar'da akan derenin üzerinde peyzaj ve yenileme çalışması yapacağız bunu da projelendiriyoruz. Kurtköy bölgesinde bulunan düğün salonunu da bu projenin içerisine katarak engelli vatandaşlarımız için ufak bir rehabilitasyon ve engelliler merkezi kuracağız yani balık üretim çiftliğinden göle kadar olan bölgeyi tamamen planlıyoruz. İnsanların rahat kullanabileceği nefes alabileceği bu bölgedeki çalışmalarımızı yaza kadar bitirmeyi planlıyoruz.Göl mahallesinin tamamına doğalgaz döşedik. Büyükşehir'in yapacağı büyük parkı da bu bölgede bulunan eski pazar yerine yapmak istiyoruz" dedi.
Toplantıda son olarak söz alan AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ise "Seçime altı ay gibi kısa bir zaman kaldı ev toplantıları düzenleyerek, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve esnafı ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgilendirmeliyiz. 8 yıllık iktidarımız boyunca yaptığımız çalışmaları ve hizmetleri yeterince anlatamadık bunları tek tek anlatmamız vatandaşlarımızı bilgilendirmemiz lazım. Bazı çevreler getirdiğimiz yenilik ve hizmetlerin üzerini kapatmak istiyor. Örneğin 2002'den önce Sakarya'ya sadece 8 tane ambulans hizmet veriyordu. Bugün ise bu sayıyı gözlerinizle görüyorsunuz,. Hastalara yardım. Engelli vatandaşlarımıza destek bunları rutin gelişmelermiş gibi göstermeye çalışıp üzerini örtmeye çalışıyorlar. Bunlara dikkat etmeliyiz ve vatandaşlarımızı en iyi şekilde bilgilendirmeliyiz. Biz hizmet ettik emanet aldığımız devletimizi en iyi şekilde işlettik işte bu sebeple de bugün istikrar var. Referandum sonrası bazı bölgelerde neden hayır çıktığı konusunda araştırmalar yaptık ve gördük ki bunun sebepleri yerel yönetimlerin kendilerini ifade edememesinden, hemşericilik anlayışından ve iletişimsizlikten kaynaklanıyor. İşte bu sebeple vatandaşlarımızı bire bir bilgilendirmeliyiz. Sizlerin bu çalışmaları ve özveriniz ile 2011 genel seçimlerinden inşallah 7-0 olarak çıkacağız" dedi.
Toplantı soru cevap bölümünün ardından son buldu.